Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STOP HANDHAVING QR-PAS SCHIEDAM TOT UITSPRAAK RECHTER’

SCHIEDAM- Het handhaven van de QR-pas in Schiedam moet worden opgeschort tot de rechter uitspraak heeft gedaan in het gisteren gevoerde kort geding tegen de Staat der Nederlanden inzake de pas. Daarvoor heeft de fractie van de CU-SGP gisteravond tevergeefs gepleit in de gemeenteraad, maar burgemeester Cor Lamers (CDA) wil van geen opschorting weten.

Robert Berns (CU-SGP): “Het gaat uiteindelijk om een discriminerende handeling. Ik vind dat strijdig met de grondwet. Ik heb mij afgevraagd, kan ik nog hier getrouw aan de grondwet mijn functie vervullen. Ik heb er echt moeite mee. Ik heb ook gevraagd om een en ander te onderzoeken en ik weet dat er een kort geding loopt. Ik zou u willen vragen, laat men in de handhaving ophouden totdat de rechter hierover een uitspraak heeft gedaan.”

Bij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) is fractievoorzitter Monique Rotteveel duidelijk, er worden mensenrechten geschonden met de invoering van de pas en de handhaving. Rotteveel: “Je kan er wat van vinden, maar de Staat dient zich ook aan regels te houden. Voor iedereen die meewerkt aan de uitvoering van coronatoegangsbewijzen, en zich dus wellicht ongeweten, schuldig maakt aan schending van de mensenrechten, leggen wij het volgende voor: het opleggen van de plicht tot handhaving, via de horeca en anderen, van dergelijke regelgeving zou burgemeesters, gemeenteraden, horecapersoneel en anderen medeplichtig maken aan het schenden van fundamentele vrijheden. Volgens het internationale recht mag een soevereine staat geen regels maken en handhaven die discriminerend zijn. De gezondheid van een burger is evenmin een grond om onderscheid te maken en rechten te ontzeggen. Bedenk u dat de Nederlandse Staat gebonden is aan diverse internationale verdragen, codes, principes en internationaal gewoonterecht. Deze regels gaan boven de nationale regels en je mag als Staat op grond van dat internationale recht bepaalde regels niet maken, opdragen of afdwingen.”

De burgemeester houdt vast aan het ingezet beleid. Lamers: “Ik heb vorige week aangegeven hoe wij als burgemeesters in de regio in de handhaving zitten. Volgens mij is dat heel duidelijk. Daar heb ik niets aan toe te voegen.”

Naar verwachting doet de rechtbank Den Haag volgende week uitspraak in het kort geding tegen de Staat over de QR-pas. De zaak is aangespannen door de advocaten Bart Maes en Elke Lenting. De twee eisen een onmiddellijke stop op de toegangsbewijzen tot horeca, theaters en sportevenementen.

De toegangsbewijzen met QR-code zouden dienen ter bestrijding van een fictief virus met de dodelijkheid van een griep. Aan de QR-pas is een wereldwijde prikcampagne gekoppeld met een ongecontroleerde, experimentele gentherapie, waaraan, alleen in de EU, nu al ruim 25.000 mensen zijn overleden.

19 reacties op “‘STOP HANDHAVING QR-PAS SCHIEDAM TOT UITSPRAAK RECHTER’

 1. Niets nieuws toch, dat ‘onze’ Cor maling heeft aan rechten van zijn burgers?
  Verplichte vaccinatie, eigen privé legertje, eigen normen en wetten. Binnenkort komt hij nog met het voorstel om de oude kerker onder het stadhuis open te gooien evenals de oude rechtbank op de lange Haven. Hiermee heeft hij zijn eigen anclave.
  Het enige wat nog ontbreekt is een heropvoedingsgesticht voor lastige onderdanen.

  1. Als je zo de reacties van de plaatselijke geestelijk minder ontwikkelden zo leest dan zou je dit kortste verlengstukje des Konings nog haast gelijk geven ook…

   1. Zie je de Bijbelse connectie niet? Jij bekritiseert mensen die niet willen sterven aan een Covid injectie. De duivel ontneemt een mens het vermogen om rationele gedachten te hebben. Aan de andere kant zal God de harten verharden van mensen die Hem voortdurend afwijzen. Deze heidenen zullen God vervloeken op de dag des oordeels als de vuren van de hel wachten, in hardnekkige ontkenning tot het bittere einde.

 2. Wat een gezeik over discriminatie! Geen rijbewijs en hij mag niet rijden. Discriminatie? Geen 18 jaar en toch een fles jenever willen kopen. Mag niet. Discriminatie? Geen paspoort en toch willen reizen, mag niet. Discriminatie? Seks met minderjarigen. Mag niet. Discriminatie? Een restaurant in zonder prikbewijs. Mag niet Discriminatie? Maak je toch eens druk waar écht gediscrimineerd wordt, zoals het niet worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op leeftijdsgronden, het lang op de wachtlijst gaan van jongeren voor een sociale huurwoning omdat ze geen statushouder zijn. Een complete bevolkingsgroep die ieder jaar begin december belachelijk wordt gemaakt door het uitzetten van karikaturen in winkelgebieden. Geen prikkie? Thuis eten of zuipen. Een horecagelegenheid waar men níet om mijn QR code vraagt verlaat ik direct.

  1. Als je kunt waarnemen dat wereldwijd zovelen het loodje hebben gelegd en leggen aan Corona, direct of indirect, dan ben je wat mij betreft niet goed bij je hoofd als je het dan hebt over ‘griepje’. Echter denk ik met Mona Keijzer dat de huidige maatregelen met een speciaal’ Ausweis’ veel te ver gaan, zeker gelet op de huidige vaccinatiegraad,

   Draai het voor het gemak eens om: Alles weer vrij voor iedereen toegankelijk, al dan niet gevaccineerd, en dan zou het de gevaccineerden die het minste risico lopen vrij staan om bepaalde ruimtes niet te betreden. Het maakt immers niets uit of je nu wordt besmet door een gevaccineerde of ongevaccineerde toch…?

   Waarom nu precies de maatregeldie op zeker werkt is opgedoekt, namelijk 1,5 meter afstand houden, staat feitelijk voor een zeker strafbaar opzet van onze demissionaire regering.

   1. Er is GEEN corona. Het gaat om vrijwel uitsluitend GRIEPDODEN. Die zijn er elk seizoen. Al eeuwen en eeuwen.

    Kom maar eens met de naam van het laboratorium (waar ook ter wereld) waar het Sars-Covid-2 virus onder een microscoop zichtbaar is gemaakt. Waar is dat virus ooit geïsoleerd? Zolang dat niet is gebeurd bestaat het eenvoudig niet!

    U bent in de zeik genomen. De elite wil de wereldbevolking reduceren tot maximaal 500 miljoen mensen. En de economie slopen. Om ons al onze bezittingen af te nemen. Daarvoor is via al hun kanalen (ja ook zo’n Schietje wil daar maar wat graag bij aansluiten) een biologisch wapen aangeprezen via het model van de doodsangst (mensen met een gebrek aan spirituele ontwikkeling zijn als de dood voor het einde: terwijl er een eeuwig leven is! Maar welke kant wil je op na ‘de dood’? Heb je in dit leven je afstemming op het licht of de duisternis?)

    Voor dat biologisch wapen hebben miljoenen en miljoenen mensen in de rij gestaan. Er is ze wijs gemaakt dat ze daarmee zijn beschermd… tegen een niet bestaand gevaar (Denk na!). Maar hun immuunsysteem is definitief aangetast. Ze zijn nu massaal vatbaar voor de seizoensgriep.

    Heus de gevalletjes hartspierontsteking en bloedproppen ( de bijwerkingen van de ‘vaccins’ en nu al dé oorzaak van de oversterfte in Engeland) zijn slechts het voorspel… Maar het gaat de elite niet snel genoeg… dus de derde prik ligt al klaar. Daarna de vierde en de vijfde (lees Openbaringen: de Here is op komst voor de zijnen)!

  2. Het vaste “argument” van de QR- religieuzen. Ja, maar een rijbewijs…

   Zonder autorijbewijs heb je opties zat met de fiets, de trein, de bus of de metro.. Je wordt nergens van uitgesloten.

   Niet gevaccineerd/getest betekent uitsluiting van alle horecagelegenheden.

   Stel ik heb auto noch rijbewijs maar wil wel de weg cq. straat op.

   Met fiets of benenwagen omdat ik om moverende redenen geen deel uit wens te maken van autorijdend Nederland.

   Heb ik dan alsnog rijbewijs nodig?

   Ik mag trouwens wel meerijden in de auto van een ander en wordt nergens beperkt in mijn vrijheid.

   De intocht van Sint en Piet is cultureel bepaald. Meedoen is niet verplicht (maar wel leuk).

   1. Haal dan je rijbewijs Bastiaan, hoef je niet meer mee te rijden met mensen die om ,,moverende” redenen wél graag rijden. Niet naar de kroeg overleef je wel, en restaurant? Ach, veel verder dan een shoarmatent of afhaalchinees zal je waarschijnlijk toch niet komen.

 3. Alle dombo’s opgelet: dat ‘levensgevaarlijke virus’ is inmiddels gedevalueerd tot een stevige verkoudheid! Maar nu die schijtcode realiteit is gaan ze je vertellen dat ie volgend jaar alleen geldig blijft als je nóg meer troep in je lijf spuit. Leuk he, om in de zeik te worden genomen!?

  Stroop de mouwen maar weer op. De meerderheid slikt dit gewoon en ze gaan weer in de rij staan. Tja het heeft nog te weinig doden opgebracht die eerste twee prikken. Engeland meldt ondertussen al een begin van een oversterfte. En dat is niet door dat zogenaamde corona. Allemaal doden met oorzaken die overeenkomen met de bijwerkingen van de deugprik. Dus nog even volhouden, mensen!

  Ze voelen zich dom de “gevaccineerden” en toegeven ik zat fout, zullen ze niet gauw doen. Terwijl vergissen is menselijk en oplichters komen vaak betrouwbaar over tot ze hebben wat ze willen, dan komt de ware aard aan het licht!!

  Mensen laten zich graag vrijwillig gijzelen. Hun reisdrift is sterker ontwikkeld dan hun overlevingsdrang. Waarschijnlijk het gevolg van een leven lang pamperen. Maar de deugprik kun je nooit meer uit het lichaam halen, ook niet als iemand er niet goed op reageert.

 4. Een overheid die de bevolking dwingt mee te doen aan een medisch experiment, verdeeldheid zaait door de mensen die zich niet laten dwingen weg te zetten als een gevaar voor de volksgezondheid, en horecaondernemers dwingt art.1 GW en de privacywet AVG te overtreden, is crimineel.

  1. Onze overheden dwingen niet maar zijn gewoon haar bevolking voor voldongen feiten te stellen en te chanteren, en welin de meest ruime zin. Wat het meest storend hieraan is dat de motivering die door pseudo-wetenschappers meestal al jaren eerder is ‘ontwikkeld’ ten faveure van reeds voorgenomen beleid, steeds achteraf wordt verantwoord als zou sprake zijn van draagvlak onder de bevolking die dus steeds ‘heel gewoon’ is en wordt gechanteerd.

   Een sprekend voorbeeld is de Wet Inkomstenbelasting 2001 (IB2001), een wet waarop het meeste maatschappelijk onrecht waaronder uitbuiting, etnisch profileren en in het verlengde daarvan een nationaal ontwikkelde vorm van slavernij onder het mom van ‘Participatie Maatschappij’, is terug te voeren en waar onderkoning Rutte, het almaar rijker wordend schorem dat hem op de troon heeft geplaatst en de meelopers die hem rond de Hofvijver omringen maar geen afstand van willen nemen.

   Alleen de Kamerleden Omtzigt en Leijten leggen de vinder op de zere plek: de wet IB2001!

   1. Ooit is onder het neo-liberale bewind van Margareth Thatcher het volgende ontwikkeld: Zorg voor omstandigheden waarbinnen ook het naar verhouding meest belasting betalend plebs een huisje kan kopen zodat deze zich wanen deel uit te maken van het establishment, ‘de winnaars’ waar immers iedereen het liefst wil bij horen. Dit zou uiteindelijk leiden tot de bankencrisis enige decennia later.

    In Nederland is met de wet IB 2001 een soort socialistische heilstaat ingesteld die geldt voor de loonslaven en het MKB, zeg maar de belastingbetalers. Daar boven is er een andere heilstaat voor belasting profiteurs ingericht.

    Je bent toch als loonslaaf of MKB-er een wel hele grote randdebiel als je dan VVD of anders rechts kiest!

    https://www.youtube.com/watch?v=DjpEEWKWRTc

  1. Och, het is wel goedkoper dan wekelijks een consult bij zijn psychiater, daar is hij niet meer welkom.
   Maar bij zijn psychiater en Schiedamnieuws wordt hij niet serieus genomen, alleen is Schiedamsnieuws socialer en menselijker, zelfs voor Amsterdammerts.
   Dat is ook de reden dat hij hier zijn frustraties kan plaatsen, is veiliger dan hem buiten laten lopen.

   1. Ik zie Nederland meer als een middelgrote stad met vele achterstandswijken gevuld met relatief achterlijke mensen, waarbij’ achterlijk’ staat voor ontwikkelings en/of religiositeit. En of dit laatse nu in goden, kabouters, klaas en piet, ajax of feijenoord is maakt bar weinig uit; het pricipe van brood en spelen blijft en in die zin trek ik inderdaad aan een dood paard als ik hier discussie zou denken te kunnen aanwakkeren.

    Vooralsnog kan ik overal smakelijk om lachen en schijt ik op iedereen een hoop, Rotterdammers, Schiedammers, Amsterdammers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *