Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STEIGER LANGE HAVEN SCHIEDAM DOORSTAAT TEST BRANDWEERAUTO

SCHIEDAM- Met een brandweerauto is getest of hulpvoertuigen langs en onder de gebouwde steiger kunnen aan de binnenring van de Lange Haven in Schiedam. Het appartementencomplex op nummer 22 staat in de steigers.

Het pand dateert uit 1714, hier heeft de firma Daniël Visser & zonen, hun eerste aanzet gegeven voor de distilleerderij ‘De graauwe Hengst’, dit omdat het pand op nummer 28 de naam al droeg. Het gebouw was de naamgever van het merk en niet andersom.

Vanaf de jaren ’70 is er al horeca gevestigd in een gedeel van het gebouw met de huisnummers 24-26. Als eerste zat hier de ‘Kleine Visser’. Deze heeft de naam gekregen van de grondlegger van de distilleerderij Daniël Visser. Dit Frans georiënteerde restaurant heeft gedraaid tot begin jaren negentig, waarna het overging in het tapasrestaurant ‘Perrito Caliente . Deze zaak kreeg als snel de naam ‘De Tapasboot’ door het ponton in de Lange Haven. Vanaf heden is hier ‘Prego’ gevestigd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *