Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START METRO SCHIEDAM- HOEK VAN HOLLAND ZONDER EXTRA OVERSCHRIJDING

SCHIEDAM- De start van de Hoekse Lijn kan vanaf 30 september plaatsvinden zonder overschrijding van het huidige projectbudget, meent het gemeentebestuur van Rotterdam, de opdrachtgever van de ombouwoperatie van het NS-spoor naar RET-metro. ‘Door een aantal financiële meevallers bij de afrekening van claims en de honorering van schadeclaims door verzekeraars is er voldoende budget beschikbaar om de bijkomende kosten op te vangen’, schrijft de Rotterdamse wethouder Bert Wijbenga (VVD) aan de de gemeenteraad. Daarnaast zou scherp zijn gestuurd op de projectkosten, door het testbedrijf en proefbedrijf zo efficiënt mogelijk te plannen.

De Hoekse Lijn zou oorspronkelijk in september 2017 gaan rijden. De planning van de ombouw van treinspoor naar lightrail was toen nog op vijf maanden begroot. Door alle vertraging liepen de kosten op. Er is inmiddels al 90 miljoen euro extra in het project gestoken. Deze extra kosten worden mede door de provincie Zuid-Holland (20 miljoen) gedekt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “START METRO SCHIEDAM- HOEK VAN HOLLAND ZONDER EXTRA OVERSCHRIJDING

  1. week 1-09-2019 stond ik voor de bomen op de Vlaardingse dijk rond 12:35 de bommen bleven dicht rond 12:55 gingen ze weer open en ja de bomen net niet helemaal omhoog en de bomen zakte weer links en rechts en maar de bomen ik zag dat de mensen gingen twijfelen en ja hoor daar kwam de metro aan van hoek van Holland hij reed heel langzaam bleef have wegen staan waar de bomen weer omhoog gingen voor de rest ben toen maar door gereden ik begrijp dat dit nare gevolgen kan hepen de dag er na stonden er verkeer regelaars ik heb ze gesproken en hadden het verhaal al mee gekregen

  2. De frequentie in Hoek van Holland van 15 naar 20 minuten. In Schiedam overstappen op de trein voor een ritje naar Rdam centraal als je met de trein verder wil. Oorspronkelijk begroot op 300 miljoen en nu haast een half miljard (!). In plaats van 5 maanden nu haast dertig maanden. Maar dat is allemaal omdat het fijner en beter zou zijn. Vreemd dat ik nog niet opspring van vreugde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *