Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START MELDPUNT VERVUILDE WONINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Per 1 januari is in Schiedam gestart met het meldpunt vervuilde woningen. Woningcorporatie Woonplus zal daar hun vervuilde woningen melden, zodat er duidelijkheid komt over hoe vaak dit probleem zich voor doet. Daarnaast zal de samenwerking in het teken staan van een goede kennisoverdracht zodat gemeente en Woonplus van elkaars aanpak kunnen leren.

De gemeente heeft de ambitie om de komende tijd meer zich te krijgen op de problematiek
vervuilde woning om de aanpak de verbeteren. Dit zal vorm krijgen in het meldpunt.

De afgelopen maanden doken verhalen op over twee inwoners in Groenoord die onder zwaar vervuilde omstandigheden uit hun huis waren gehaald. Een van de bewoners leefde al 5 jaar zonder gas, water en elektra.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “START MELDPUNT VERVUILDE WONINGEN SCHIEDAM

 1. Niks aan het handje, gewoon schoon laten maken door vrijwilligers, daar hebben we er genoeg van. Daarna de woningen door de betreffende viespeuken opnieuw laten vervuilen en het spelletje kan weer van voren af aan beginnen. Zo houden we de vrijwilligers van de straat en blijven ze van andermans baantjes af.

 2. Ik bezit een koophuis, geen woonMIN woning.
  Kan ik dan ook in aanmerking komen om mijn woning een keer lekker schoon te laten maken op kosten van de gemeenschap?
  P/s
  Heb ook nog wat schilderwerk.

  1. Op de Hoogstraat hoek Broersveld zit zo’n vrijwilligerstoko die daar in handelt. Niet vragen is altijd mis, dus ga ervoor. Mijn schutting kan ook wel een verfbeurtje gebruiken.

   1. Ik weet dat je aan het instituut vrijwilligers een beetje hekel kan hebben. Mede doordat er grote instellingen in de zorg een gigantisch bestand hebben met vrijwilligers. Van de week een advertentie gezien voor een vrijwilliger die 20 uur kon gaan werken in een particulier pleeghuis in Schiedam. Dat is schandalig. Maar de andere kant is wel dat deze ouderen zonder vrijwilligers niet meer buiten zouden komen.
    Daarnaast is meer dan 90% van de brandweer een vrijwilliger. Die ook maar opdoeken?
    Een mogelijkheid zou zijn om alle vrijwilligers een betaalde baan te geven, helaas is dat onbetaalbaar. Laten we eerst beginnen met bijstandstrekkers en gelukzoekertjes te laten werken.

    1. Zou ik een goed idee vinden, als hun woordenschat groter is dan uitkering, huis en toeslagen. Ik weet dat vrijwilligers soms hard nodig zijn Martin, maar ik heb echt iets tegen bedrijven die daar misbruik van maken. Sommige chauffeurs van het Zonnehuis in Vlaardingen zitten in de ww omdat er vrijwilligers zonder noemenswaardige opleiding op de bus zitten. Als je dan ziet met wat voor schandalig salaris de directie naar huis gaat…. Zo zijn er meer bedrijven die op deze manier vrijwilligerswerk een slechte naam geven.

     1. Hans ben het geheel met je eens dat vele bedrijven en stichtingen misbruik maken van vrijwilligers. Het is een heel erg goedkope oplossing om aan extra handjes te komen, terwijl de directie een buitensporig salaris ontvangt. Mijn ervaring is ook dat veel vrijwilligers de pensioen leeftijd hebben gepasseerd. Door dit soort mensen kan de regering blijven volhouden dat de pensioen leeftijd omhoog kan blijven gaan, zeker als deze mensen werk doen wat zwaar is.
      Helaas draait alles om geld en de verkeerde manier waarvoor het word gebruikt. Mijn instelling is zoals die van jou: zorg dat iedereen in Nederland een volwaardige ben kan hebben met een normaal salaris, helaas is dat nog een utopie met deze regering en open grenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *