Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

START DAKLOZENOPVANG IN SPORTHAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Sporthal Groenoord in Schiedam is vanaf vandaag tijdelijk in gebruik als opvanglocatie voor dak- en thuislozen. De sporthal dient als overloop voor de opvang in Vlaardingen. Bij de sporthal is 24 uur per dag beveiliging en gedurende een aantal uren per dag zijn ook zorgmedewerkers aanwezig. De gebruikers van de opvang mogen geen bezoek ontvangen.

De gemeente Vlaardingen is als ‘centrumgemeente’ verantwoordelijk voor de opvang van dak- en thuislozen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Het RIVM adviseert om in verband met het het griepvirus Covid-19 zoveel mogelijk mensen die buiten slapen tijdelijk op te vangen. Ook moeten de gebruikers in de reguliere dak- en thuislozenopvang in Vlaardingen onderling 1,5 meter afstand houden. Hierdoor kunnen er in de reguliere opvang minder mensen verblijven dan normaal. Om extra ruimte te maken is daarom in Vlaardingen al een sporthal ingericht.

Die is nu vol. Daarom heeft de Veiligheidsregio de gemeente Schiedam gevraagd tijdelijk een extra opvanglocatie in te richten. In sporthal Groenoord is ruimte voor 15 opvangplekken. Er worden mensen opgevangen die nergens anders heen kunnen, omdat ze geen dak boven hun hoofd hebben. De opvang is voor deze mensen 24 uur per dag geopend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *