Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSSTRAND VLAARDINGEN GAAT LOS

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse Stadsstrand aan het water van de Nieuwe Maas (Koningin Wilhelminahaven) gaat vanmiddag open om 16.00 uur. Het Stadsstrand is dan voor het publiek geopend op vrijdag, zaterdag en zondag tot half september.

Het programma van het Stadsstrand zal ieder weekend anders zijn. Lokale beeldend kunstenaars creëren op locatie kunstwerken terwijl het stadsstrand open is en geven daarnaast bijvoorbeeld kunstworkshops aan kinderen. Iedereen is welkom deel te nemen aan een sessie yoga, om te onthaasten in de drukke stad. En toegankelijke livemuziek wordt afgewisseld met bijvoorbeeld een poëzievoordracht.

Het concept voor Stadsstrand Vlaardingen is opgezet door de stichting KWartiermakers Vlaardingen en heeft als doel om nieuwe positieve energie te brengen in de herontwikkeling van de Koningin Wilhelminahaven. De KWartiermakers zijn het creatieve onderdeel van een groep initiatiefnemers die de herontwikkeling van de Koningin Wilhelmina Haven oppakken.

De historische vuurtorenkap, die voorheen als herkenbaar icoon in de Oude Haven stond, wordt uitvalsbasis voor de programmering op het Stadsstrand in Vlaardingen. Het markante object dat verwijst naar de zeevaart en de visserij staat al jaren te wachten op een nieuwe bestemming, maar zal eerst flink opgeknapt moeten worden. Een groep enthousiaste ondernemers heeft de vuurtorenkap geadopteerd en gaat deze opknappen en een nieuwe bestemming geven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *