Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘STADSECOLOOG SCHIEDAM OORDEELT VERNIETIGEND OVER HERPLANT A4’

SCHIEDAM- Het stadsbestuur van Schiedam is in verwarring gebracht door een mogelijk rapport van de stadsecoloog waarin de herplant van bomen rond de A4 wordt bekritiseerd. GroenLinks (GL) zwaait met het stuk getiteld ‘Analyse beplanting  A4’  waarin de stadsecoloog  stelt dat van de herplant van vierduizend bomen geen spraken is en dat veel van de herplant niet is aangeslagen. ‘Zelfs wanneer alle veren meetellen als boom, dan nog komt de één op één herplant niet in zicht’, vat GL samen.  Verantwoordelijk wethouder  Alexander van Steenderen (SP) blijkt niet bekend met het rapport. Van Steenderen: “Ik zal in ieder geval eens kijken of we dat nog verder kunnen opduiken.“

Fractievoorzitter Jeroen Ooijevaar (GL) weet dat het verslag van de stadsecoloog  in september door de gemeente Schiedam is toegevoegd aan de stukken voor de zitting bij de Raad van State.  Ooijevaar: “Het is een rapport van zesendertig bladzijden.”

De wethouder laat weten dat op dit moment  Rijkswaterstaat  nog de partij is waarop de verplichting rust van de herplant.  De grond  rond de A4 is nog niet  overgedragen aan de gemeente. Van Steenderen:  “Dat gebeurt binnenkort. Rijkswaterstaat is nog intern bezig met het bekijken van de waardebepaling . Daarna kan het college zich buigen over de overdracht, de afkoopsom en het onderhoud. Wel hebben wij nu al afgesproken dat wij nu de opdrachtgever zijn richting Irado, vanwege het onderhoud. Op hun kosten uiteraard.”

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

1 reactie op “‘STADSECOLOOG SCHIEDAM OORDEELT VERNIETIGEND OVER HERPLANT A4’

  1. Betreft beplanting dijklichaam.
    Behalve het niet nakomen van toegezegde hoeveelheden bomen zou er ook eens gekeken moeten worden naar de kosten van de aanplant tot nu toe, of eigenlijk naar de geldverspilling daarbij, Bij voorbeeld de aanplant van klimop-achtigen tegen de geluidsschermen vanaf Sweelincksingel tot de Churchilweg. Daar zijn honderden planten geplaatst waarvan er geen enkele nog in leven is. Ik heb nog niet verder gekeken dan naar dit stuk ! Wie is daar verantwoordelijk voor ? Die planten en plantkosten zijn toch besteld en betaald ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *