RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STADSBESTUUR VLAARDINGEN GEEFT TOCH BELASTINGGELD AAN RODE KRUIS

VLAARDINGEN- Tegen de wens van de gemeenteraad heeft het stadsbestuur van Vlaardingen toch belastinggeld gedoneerd aan het Rode Kruis. Burgemeester Bert Wijbenga (VVD): ‘We doen een eenmalige bijdrage, en blijven betrokken bij de gemeenschap die zich hier mee bezig houdt. We hebben ook met eigen ogen gezien hoe 6000 Syrische en Turkse Vlaardingers wakker liggen en zich vreselijk zorgen maken over wat er daar speelt. Met deze mensen hebben we in de afgelopen dagen een band opgebouwd die waardevol is voor ons en voor de stad.’

Vorige week woensdag is een motie door de gemeenteraad aangenomen om de communicatiekanalen van de gemeente in te zetten om hulp aan Giro555 te promoten en welwillend om te gaan met steunverzoeken van organisaties uit Vlaardingen die hulp bieden. Daarop zijn de burgemeester en een aantal wethouders (namen worden niet genoemd) samen met verschillende Turkse verenigingen, moskeeën, ondernemers en vrijwilligers in gesprek gegaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om 75.000 euro te doneren. Volgens de samenwerkende hulporganisatie wordt het geld gebruikt om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen.

2 reacties op “STADSBESTUUR VLAARDINGEN GEEFT TOCH BELASTINGGELD AAN RODE KRUIS

  1. Als inwoner van Vlaardingen ben ik fel tegen iedere donatie aan het rode kruis, óók die schenking die uit mijn belastinggeld komt. Deze van oorsprong positieve organisatie is mede verantwoordelijk voor de enorme instroom van terroristen. Sinds ze die rose bril dragen zijn ze alle realiteitszin verloren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.