Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPOEDIG BESLUIT NIEUWBOUW WOON-ZORGCENTRUM HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Naar verwachting volgt eind dit jaar een besluit over de locatie voor nieuwbouw van het Bertus Bliekhuis in Hoek van Holland. Dat schrijft wethouder Barbara Kathmann (PvdA) in de Voortgangsrapportage 2020 van de Kleine Kernen Aanpak.

Het Bertus Bliekhuis heeft een belangrijke zorgfunctie in het dorp. Eind 2019 heeft het Rotterdamse college gevraagd versneld aan de slag te gaan met vernieuwing van deze functie. Samen met Humanitas en woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) is een scenariostudie uitgevoerd. De eerste resultaten hiervan zijn besproken met de Gebiedscommissie, de verantwoordelijk wethouders en bestuurders van Humanitas en WVH. Het komende half jaar volgt een haalbaarheidsonderzoek naar het beste scenario. Dit onderzoek wordt gezamenlijk uitgevoerd door de gemeente, WVH en Humanitas.

Door Kathmann is aan WVH en Humanitas gevraagd om verbeteringen uit te voeren aan het huidige Bertus Bliekhuis. Dit om de tussenperiode op een goede manier te kunnen overbruggen.

Het Bertus Bliekhuis stamt uit 1981 en telt 46 verzorgingsplaatsen. Het huis is vernoemd naar Lambertus Marinus Bliek, een in zijn tijd zeer gewaardeerd lid van tal van instellingen en commissies in Hoek van Holland, waaronder het voorzitterschap van de Woningbouwvereniging ‘Hoek van Holland’, de eigenaar van het gebouw. Het Bertus Bliekhuis is onderdeel van ‘Humanitas aan Zee’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *