Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SPOEDEISENDE HULP SCHIEDAM IN HERFST WEER 24/7’

SCHIEDAM- De Spoedeisende Hulp (SEH) bij het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam gaat in het najaar weer 24 uur per dag open. Dat heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) vanavond aangekondigd, bijna aan het eind van de raadsvergadering. De afgelopen 6 jaar was de SEH in de avond en nacht grotendeels niet bereikbaar.

Lamers: “Daarvan kan ik melden dat die in principe tijdelijk is teruggedraaid vanwege personeelsproblemen. In de gesprekken die we de laatste weken hebben gehad over die andere kwestie rond de geboortezorg heeft het ziekenhuis nogmaals en opnieuw uitgesproken dat zodra de personeelstekorten zijn ingelopen, en we verwachten dat dat dit najaar zal zijn, dat de Spoedeisende Hulp dan weer op het oude niveau wordt teruggebracht. Zoals het is geweest.”

Sinds november 2016 is de SEH bij het Schiedamse ziekenhuis al niet meer 24 uur per dag beschikbaar. In april 2017 liet de ziekenhuisdirectie weten dat het rooster met beperkte openingstijden een meer definitief karakter kreeg en de noodmaatregel die op 1 november was ingevoerd daarmee verving. De beperkte toegankelijkheid had toen al te maken met het gebrek aan gespecialiseerde SEH verpleegkundigen, zo liet het ziekenhuis weten.

3 reacties op “‘SPOEDEISENDE HULP SCHIEDAM IN HERFST WEER 24/7’

  1. Nou, even de tandjes op elkaar met het gebroken pootje, of hou die baby nog een paar maanden extra in je buik…. over een paar maanden zijn we er weer.

    1. Ja, goed advies. En laten wij ondertussen gewoon blind vertrouwen hebben in al die smerige leugens van dat corrupte zooitje. Want dat is het allerbelangrijkste, mensen: blijf die leugens voor zoete koek slikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *