Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SPEELVELD BIJ RUIMTE IN BEWEGING SCHIEDAM

SCHIEDAM- ‘Nieuwe spelregels; een speelveld’. In deze tijden van de lockdown gaat veel anders. In plaats van de ingeplande ‘Jonge Kunst’ presenteert stichting KunstWerkt ‘kersverse kunst’. Een periode waarin Karin de Visser en Astrid Meijer nieuw werk maken en het experiment aangaan. Publiek kan tijdens de gebruikelijke openingsuren binnenlopen en de dialoog met de kunstenaars aangaan.

Voor bezoekers staat een tekenblok klaar om ter plekke beeldend te reflecteren op de geplaatste stillevens en dansende sculpturen en ze op deze wijze te vereeuwigen. De gemaakte tekeningen blijven in bezit van de tekenaar.

U kunt het proces ook volgen op de Facebookpagina van stichting KunstWerkt.

Presentatie van de eindresultaten op
18 en 19 juli.

Kunstenaarsgesprek met Cilia Batenburg zondag 19 juli om 15.30 uur.

Stg. KunstWerkt heet u van vrijdag t/m zondag
van 13.00 tot 17.00 uur van harte welkom in
Ruimte in Beweging, Boterstraat 81,
3111 NB Schiedam (ook op afspraak).

Astrid Meijer is een kunstenaar die met een scherpe blik door bestaande materialen heen kijkt om de verborgen en vaak onbedoelde beeldkracht ervan te peilen. Vervolgens worden deze met minieme ingrepen getransformeerd tot nieuwe beelden. Tijdens de lockdown ontdekte Astrid bij SCRAP een enorme doos met afgedankte voetballen. Sommige ervan tot de draad versleten. Ter plekke ontstonden associaties als ‘versleten planeten’ en ‘versleten wereldbeelden’. In deze nieuwe experimentele installatie probeert zij (met een knipoog) de ontstane verwarring in ons dagelijks leven te verbeelden. Nu wij ons voor onbepaalde tijd aan zo veel nieuwe regels moeten houden.

Karin de Visser gaat experimenteren met het bandstaal waarmee ze al verschillende sculpturen in de openbare ruimte heeft gemaakt. Het mooie van bandstaal vindt Karin de bewegelijkheid van het materiaal, ondanks de associatie met kracht die staal oproept. Het doel van dit experiment is het maken van sculpturen die door menselijke beweging telkens van vorm veranderen. Doordat Karin zelf plaats neemt in de gemaakte sculpturen om ze in beweging te brengen zullen onbedoeld performances ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *