Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SP VLAARDINGEN DEELT DECIBELMETERS UIT

Foto gemaakt door SP lid Thomas van Dijk.
VLAARDINGEN- Inwoners van Vlaardingen die last hebben van industrielawaai kunnen via de SP een gratis decibelmeter aanvragen. De SP stelt deze meters beschikbaar om samen met bewoners de omvang van industrielawaai vast te leggen. Via de website kunnen bewoners hun eigen metingen doorgeven. De SP gebruikt vervolgens de resultaten om bedrijven en gemeenten tot maatregelen te bewegen.

De actie is ontstaan na contact tussen de bewoners-facebookgroep ‘Weg met industrielawaai Vlaardingen Oost’ en de SP. De partij en de bewonersgroep zijn al in gesprek met DFDS. Dit bedrijf heeft de overlast van DFDS al verminderd door verplaatsing van de koelwagens naar de locatie direct achter het geluidsscherm aan de Vulcaanweg/Schiedamsedijk. De SP en DFDS hebben afgesproken om samen de geluidsoverlast – ook van de schepen – te bewaken. De SP heeft daarom DFDS voorzien van een decibelmeter, zodat DFDS ook zelf metingen kan verrichten.

De koelwagens bij DFDS zullen vanaf volgend jaar oktober niet meer met eigen dieselgeneratoren, maar met een elektrische voorziening van energie worden voorzien, zo heeft de SP begrepen van DFDS. Uit het bewonersgeluidsonderzoek zal moeten blijken of dit voldoende effect heeft.

Aangetoonde overlastgevers zijn onder andere Shell Nederland Raffinaderij en Damen Shiprepair Rotterdam BV.; ook met die bedrijven willen SP en bewoners in gesprek.

Maassluis, Vlaardingen en Schiedam liggen vlak naast industriegebieden. Volgens de SP is het niet mogelijk om alle lawaai weg te nemen.

Op 15 januari organiseren de bewonersgroep en de SP een openbare avond in het SP-pand aan de Broekweg 76, aanvang 20.00 uur. Op deze avond worden de eerste resultaten en de mogelijke vervolgstappen besproken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SP VLAARDINGEN DEELT DECIBELMETERS UIT

  1. Goedenavond,
    Ik heb ook regelmatig geluidsoverlast van de Industrie. Woon in Oost. Graag ontvang ik een decibelmeter, zie echter niet waar ik hem aan kan vragen.
    Mvg, Hannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *