Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SOUTHBEACH RUN SCHIEDAM

Begin de zomer actief met de SouthBeach Run.

Bewegen is gezond. En op het strand is het ook nog eens hartstikke leuk. Daarom vindt op woensdag 3 juli de SouthBeach Run plaats. Het evenement gaat om 20.00 uur van start en wordt georganiseerd door onze buren van de Rotterdam Running Crew.

Rotterdam Running Crew

De Rotterdam Running Crew bestaat sinds 2013 en is opgericht door vier Rotterdammers die een passie voor hardlopen en hun stad delen. Het is een openbare hardloopclub waarbij iedere hardloper zich kan aansluiten, ongeacht zijn of haar niveau.

SouthBeach Run

De allereerste run van de crew vond in 2013 plaats op Katendrecht. Het was een onverwacht succes met maar liefst 230 deelnemers na een bekendmaking via Facebook. Een jaar later lukte het de hardloopgroep om welgeteld 2.500 mensen op de been te krijgen in De Kuip. Of de South Beach Run ook zo’n ongekend succes wordt, zullen we 3 juli zien. Je kunt die dag kiezen uit drie verschillende afstanden: 3, 6 en 9 kilometer. De organisatie geeft aan dat de run daardoor zowel geschikt is voor de beginnende als de gevorderde hardloper. Iedereen – van jong tot oud en van ongetraind tot getraind – kan dus meedoen.

Tref de juiste voorbereidingen!

Zorg er uiteraard wel voor dat je goed aan de start verschijnt. Trek sportkleding aan en kies voor schoeisel, dat zowel geschikt is voor het lopen op mul als nat zand. Ga eventueel bij de schoenenwinkel langs voor advies. Hou er verder rekening mee dat rond 20.00 uur de zon begint te zakken en dat hij dan verraderlijk in je ogen kan schijnen. Haal daarom een goede zonnebril in huis. Daarvoor hoef je de deur niet uit, want er zijn tal van online aanbieders, waaronder Mister Spex. Daar vind je in een handomdraai een geschikt exemplaar. En ook al is de zon ‘s avonds niet op z’n sterkst, in de buurt van water verbrand je drie keer zo snel! Smeer je dus goed in. Hier vind je een aantal bruikbare tips hoe je jezelf het beste tegen de zon beschermt.

Meld je aan via Facebook

Sta je inmiddels te popelen om mee te doen? Aanmelden is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is bij het https://www.facebook.com/events/2302232460045814/”>Facebook-event op ‘gaan’ klikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *