Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SOLOTENTOONSTELLING JUUL KRAIJER IN KETELFACTORY SCHIEDAM

SCHIEDAM- Als de Nederlandse kunstenaar Juul Kraijer (1970) naar een slang kijkt, ziet ze schoonheid, elegantie en de perfecte balans tussen lichaam en kracht. Ze ziet niet de angst die veel mensen voor slangen koesteren, maar wel het gevaar dat van het dier kan uitgaan. Het is die combinatie van aantrekkingskracht en gevaar die ervoor heeft gezorgd dat de slang een belangrijke rol speelt als drager van magische betekenissen in tal van rituele praktijken en godsdiensten over de hele wereld. In Kraijers artistieke praktijk, die sinds haar afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam gekenmerkt wordt door ragfijne surrealistische tekeningen en fotografie, is de slang vanwege al die redenen uitgegroeid tot een van de voornaamste inspiratiebronnen.

In De Ketelfactory richt Juul Kraijer nu de solotentoonstelling ‘S’ in, met tekeningen, geënsceneerde foto’s, rituele objecten, nog nooit in het openbaar getoonde, fonkelnieuwe collages en een grote, driedelige video-installatie. Kraijers protagonisten – mens en slang – bewegen zich over alle verdiepingen van De Ketelfactory. Alles in de onwerkelijk mooie, haast surrealistische en toch ingetogen solotentoonstelling ‘S’ staat in het teken van de slang en de mens die buiten de tijd zijn, buiten individualiteit zijn, en buiten onze kenbare cultuur bestaan.

Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie à € 10, met een tekst door Wouter Welling. En zoals altijd een videoportret gemaakt door Kim Everdine Zegers.

De openingstijden gedurende deze tentoonstelling zijn dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Aanmelden verplicht via www.deketelfactory.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *