Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SNIKHETE BUSSEN SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Er wordt geklaagd door strandgasten die gebruikmaken van de bussen van de Hoekse Lijn. De klachten gaan over hitte in de bussen tijdens warme dagen. Komende week kunnen de temperaturen weer enkele dagen oplopen tot 30 graden Celsius, of hoger.

Navraag bij RET wijst uit dat bussen zijn voorzien van een koelsysteem. Dit systeem kan de temperatuur in de bus met 5 graden Celsius verlagen ten opzichte van de buitentemperatuur. Dat betekent dat het bij hoge buitentemperaturen in de bus ook warm is en er in beperkte mate gekoeld kan worden. Dit probleem geldt overigens niet alleen voor de bussen van het vervangend vervoer, maar voor de hele vloot van de RET.

Op het moment dat de temperatuur in Hoek van Holland 25 graden Celsius of hoger is (of wordt verwacht voor die dag) en een toename van het aantal strandbezoekers wordt verwacht, wordt in Hoek van Holland de 25-gradenregeling van kracht. Deze regeling voorziet in extra inzet en maatregelen van de hulpdiensten en het gebied om een grotere bezoekersstroom van en naar het strand af te kunnen handelen. Denk daarbij aan inzet van verkeersregelaars, extra inzet van handhaving en extra beschikbaarheid van de hulpdiensten.

De RET wordt ook geïnformeerd wanneer de 25-gradenregelìng van kracht wordt. In dat geval worden door RET extra bussen ingezet, mits personeel en materieel beschikbaar is, en de toename van het aantal reizigers van en naar het strand dusdanig is dat extra bussen noodzakelijk zijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “SNIKHETE BUSSEN SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

 1. Lol ! Als je in Kreta in een bus stapt bij 35 graden is het super cool in die bus. En daar is het maanden warm weer . Het is puur een kwestie van de juiste investeringen doen maarja i Nederland moet alles goedkoop en mowt hey geld naar Zuid Europa en daar is de airco in de bus wel oké 😊

 2. Buiten dat het in de bussen snikheet is, rijden die chauffeurs ook aso hard. Het valt me op dat de airco bij de chauffeur wel goed werkt…

 3. Wat is dit toch een bekrompen land zeg. Kan er nou niemand op het idee komen om een tijdens strand seizoen een dikke dubbeldekker toering car in te zetten met een dito airco. Dan kan je in ėėn keer een sloot mensen overzetten hoe moeilijk kan het zijn.
  Dat beetje extra geld kan je toch wel uit de knip halen van de veroorzakers.Dan kan de totale schade op een half miljard afgerond worden.

 4. Wat is dit toch een bekrompen land zeg.
  Dat beetje extra geld kan je toch wel uit de knip halen van de veroorzakers.Dan kan de totale schade op een half miljard afgerond worden.

 5. Ik had laatst 31 graden gemeten ín de bus en dat was het toen buiten ook! Voldoen die reserve bussen wel aan de normen?? Verder zijn de haltes, die te ver buiten het station liggen, ernstig vervuild: helemaal bedekt met peuken, onkruid en laatst lag er zelfs een dode rat.
  Kortom ik pak voortaan toch maar de auto..en laat mijn bejaarde vader zeker niet meer met de Hoekse lijn reizen..Diep triest RET!

 6. De klimaatcontrole in de bussen van de hoekse lijn is vaak slecht. Van de week zat ik in een bus waar airco niet uit kon. Ijskoud. Veel van de bussen hebben geen koeling die werkt. Het is dus voor de vaste reizigers heel vaak afzien.

 7. De bussen op de Hoekse Lijn zijn verschrikkelijk! Een goedkope manier om de reizigers van A naar B brengen. 5 graden lager? Het is zelfs warmer in de bus! De 713 is gewoon niet te houden zo warm! En dan is er geen eens zonwering bij de haltes op Schiedam Centrum. RET schaam je, echt een slechte zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *