Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLUITING COVID-19 HUISARTSENPOST SCHIEDAM

SCHIEDAM- De tijdelijke huisartsenpost in de Schiedamse Margriethal wordt beëindigd. De post werd eind maart geopend om patiënten met verdenking op Covid-19 te onderzoeken. Voor dit doel blijft de speciaal ingerichte triagetent open bij het Vlietland Ziekenhuis.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft alleen al 10,2 miljoen euro uitgegeven aan maatregelen waarvan niet of nauwelijks gebruik is gemaakt. Het gaat daarbij onder meer om de inrichting van het noodhospitaal in Ahoy Rotterdam (inrichtingskosten 9,2 miljoen euro, personeelskosten 52.000 euro). Alle gemeenten zijn akkoord gegaan met de tijdelijke voorziening en dringen er op aan dat de kosten eerst verhaald worden bij de zorgverzekeraars, daarna bij het ministerie van VWS en als laatste bij de gemeenten.

De extra zorglocaties werden op 27 maart ingericht, omdat er een schreeuwende behoefte zou zijn aan verhoging van de zorgcapaciteit in Nederland. In concertzaal Ahoy stonden meer dan tachtig tijdelijke bedden. Niets daarvan is in de afgelopen weken ooit gebruikt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *