WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOPPANDEN VLAARDINGEN VOOR VLUCHTELINGEN EN ARBEIDSMIGRANTEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen wordt een groep van tegen de negenhonderd arbeidsmigranten, vluchtelingen en uitstromers uit zorginstellingen tijdelijke woonruimte geboden in slooppanden voor de tijdsduur van 1 jaar. Een aantal locaties kan naar verwachting voor een langere periode of permanent geschikt gemaakt worden voor dit doel. Mogelijke locaties zijn panden aan de Industrieweg , de Westhaven- en de Galgkade, de Zuidbuurtseweg , de Zwanensingel en de Elementen.

Door Flexwonen kunnen alle doelgroepen die met spoed om woonruimte verlegen zitten tijdelijk wonen. Daarna kunnen zij doorstromen naar het reguliere woningmarktcircuit, te weten: een reguliere sociale huurwoning via het regionale woonruimteverdelingssysteem, een particuliere huurwoning of een koopwoning.

Niet elke doelgroep valt te combineren en van sommige doelgroepen zijn er meer dan andere, waardoor niet voor alle locaties een ‘magic mix’ tot de mogelijkheden behoort.

De gemeente heeft in samenwerking met de woningcorporaties het afgelopen jaar al een aantal tijdelijke corporatiewoningen, die op de nominatie staan om gesloopt te worden, flex ingevuld. Het betreft onder meer panden in de Patrimoniumstraat, de Meeuwenlaan, Sperwerlaan en de Frank van Borselenstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *