Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOP TANKSTATION NIEUWE HAVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De sloop van het Shell tankstation aan de Nieuwe Haven in Schiedam-West is begonnen. De pompen zijn verwijderd en de winkelruimte, de garage en de autoshowroom staan leeg. Binnenkort volgt de echte sloop van het volledige gebouw waarin ook Bowling & Partycentrum de Walvis was gevestigd.

Na de sloop wil de Frankelandgroep hier woningen bouwen voor senioren met zorgvoorzieningen zoals een nieuwe fysioruimte. Het gaat om uitbreiding van het huidige complex van Frankeland. De organisatie is van plan om twee gebouwen te plaatsen: een gebouw dat aansluit op de Havenflat met een begane grond en daarboven vijf bouwlagen. En een gebouw dat uitkijkt op molen De Walvisch aan de Westvest, ook bestaande uit een begane grond en vijf bouwlagen. Aan de binnenkant van de haaks op elkaar staande nieuwe gebouwen komt een parkeergarage.

De beoogde uitbreiding van het zorgcomplex wordt 76 cm hoger dan volgens de regels is toegestaan. Dat blijkt uit het Voorontwerp bestemmingsplan HavenVeste (locatie Frankeland). Uit onderzoek zou zijn gebleken dat dit geen nadelig effect heeft op de windvang van molen De Walvisch. Aan de Provincie is gevraagd daarom af te wijken van de provinciale regels met betrekking tot de zogenaamde molenbiotoop.

Als alles volgens plan verloopt start de bouw van HavenVeste begin volgend jaar. De oplevering en ingebruikname van HavenVeste wordt verwacht in de eerste helft van 2023. Inschrijving voor een van de 64 appartementen is op dit moment nog niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *