Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SLOOP OUDE BOERDERIJ VLAARDINGEN-WEST IS VERBETERING’

VLAARDINGEN- De sloop van een oude boerderij aan de Zuidbuurt 75b-77 in Vlaardingen-West is prima te verdedigen, vindt het gemeentebestuur.

Het plan voor woningbouw zou zorgvuldig zijn opgesteld en is meerdere keren bij de welstand en monumentencommissie besproken om tot de huidige opzet te komen. Het plan houdt rekening met de omgangsvormen zoals opgenomen in de gebiedsbeschrijving ter onderbouwing van het Bijzonder Provinciaal Landschap.

De huidige situatie bestaat uit vervallen opstallen. Volgens het gemeentebestuur is het nieuwe plan een kwaliteitsverbetering met respect voor de cultuurhistorisch waarden. De huidige 1250m² bebouwing in vervallen staat zal plaatsmaken voor 737m² nieuwbouw in dezelfde stedenbouwkundige lijn. Dit betreft een vermindering van 40% bebouwing en een verbetering van de kwaliteit. Er wordt bij dit project geen weiland volgebouwd. Er is juist met zorgvuldigheid gekeken naar de cultuurhistorie binnen de omgeving om de openheid en het landschap intact te houden zoals opgenomen in de gebiedsbeschrijving landschap Midden-Delfland.

De fracties van de CU-SGP en Groenlinks hebben bedenkingen. Beide fracties willen van het stadsbestuur onder meer weten hoe dit besluit van het college zich verhoudt tot de mening van de gemeenteraad tijdens de discussie over de Blankenburg Tracé, waarbij het historische landschap zoveel mogelijk open en intact gehouden moest blijven.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *