WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SKATELES TER AFSLUITING IN MAASSLUIS

kies_voor_sport_2014_carrouselMAASSLUIS- De kennismakingcursus in het gemeentelijke project Kies voor Sport in Maassluis is afgesloten. Leerlingen leefden zich uit bij een skateles en genoten van het prachtige weer. Ook dit schooljaar konden alle kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Maassluise basisscholen zich inschrijven voor een sport naar keuze. Bijna 700 leerlingen maakten gebruik van het aanbod om bij 21 Maassluise verenigingen gedurende vijf lessen te ervaren hoe leuk sporten is. De kinderen uit de groepen 3 en 4 deden dit jaar voor het eerst mee aan het project. Voor vele van hen was het ook gelijk een eerste kennismaking met een sportvereniging in Maassluis.

Het sportproject Kies voor de Sport biedt ook voor komend schooljaar een uitgebreid cursusaanbod aan. Niet alleen de kinderen zijn enthousiast, maar ook de deelnemende verenigingen. Diverse verenigingen, waaronder de gym-, volleybal-, en kickboksvereniging, hebben door deelname hun aantal jeugdleden behoorlijk zien stijgen.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programmaboekje voor het nieuwe schooljaar. Naast het bestaande aanbod worden er vijf nieuwe cursussen aangeboden, te weten yoga, dammen, tafeltennis, paardrijden en Club Extra. Club Extra is speciaal voor de jeugd die een steuntje in de rug nodig heeft bij het sporten. Bijvoorbeeld kinderen met faalangst, drukke kinderen, kinderen met autistische kenmerken, kinderen die niet tegen verliezen kunnen of kinderen die vaardigheden moeten ontwikkelen op sociaal, emotioneel en/of motorisch gebied. Zo maken we sporten leuk voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar in Maassluis!

Het programmaboekje Kies voor Sport 2015/2016 wordt na de zomervakantie uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in de groepen 3 tot en met 8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *