Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SINDS WEEK 2e HANDS RATTENKLEMMEN IN FLATS SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Sinds ongeveer een week staan er tweedehands rattenklemmen in twee appartementencomplexen aan de Burgemeester Stulemijerlaan in Schiedam-Nieuwland. Irado heeft de bewoners voorzien van de klemmen en geïnstrueerd hoe deze te gebruiken. Dit jaar zijn er vier meldingen over rattenoverlast uit het appartementencomplex bekend.

Vanwege de langere levertijd voor containers is gestart met de ‘gebruikte’ exemplaren. In het voorjaar van worden de inworpzuilen vervangen voor nieuwe exemplaren. Daarnaast heeft Irado in opdracht van de gemeente en in samenspraak met de VvE een probleeminventarisatie binnen de beide complexen uitgevoerd. Aanvullend op de beëindiging van de inpandige afvalberging adviseert Irado: inpandige rattenbestrijding, het dichtzetten van de stortkokers, het afdichten van diverse doorvoeren, het opruimen van het afval en het aanpassen van de beplanting rondom de appartementen. Naar verwachting verstrekt de VvE opdracht voor het in fases uitvoeren van deze werkzaamheden.

Voor het complex Burgemeester Stulemeijerlaan heeft de gemeente in 2015, naar aanleiding van d overlast van muizen, al geadviseerd om deze inpandig te bestrijden en om voor de afvalinzameling ondergrondse containers te gaan gebruiken. De VvE is toen niet ingegaan op het financiële voorstel van de gemeente voor ondergrondse containers.

3 reacties op “SINDS WEEK 2e HANDS RATTENKLEMMEN IN FLATS SCHIEDAM-NIEUWLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *