Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SENIOREN HOEK VAN HOLLAND KOSTELOOS NAAR ROTTERDAM

Het gratis reizen voor AOW-gerechtigden geldt op doordeweekse dagen vanaf 9.00 uur. Op zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen is de hele dag gratis reizen.
Het gratis reizen voor AOW-gerechtigden geldt op doordeweekse dagen vanaf 9.00 uur. Op zaterdagen, zondagen en nationale feestdagen is de hele dag gratis reizen.
HOEK VAN HOLLAND- Vanaf april komt de NS-spoorlijn van en naar het strand van Hoek van Holland in handen van de RET en geldt ook op dit tracé het vrij reizen voor AOW-ers. In Rotterdam hebben alle AOW-gerechtigden namelijk vrij reizen met de diensten van het de RET. Dus voor de gepensioneerden uit Hoek van Holland is de rit naar Rotterdam vanaf april gratis.

Het bestaande tracé tussen Schiedam en Hoek van Holland zal in 2017 een metamorfose ondergaan: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Aan het eind van de lijn, in Hoek van Holland, wordt een kleine kilometer nieuw spoor aangelegd met een nieuw station ‘Hoek van Holland Strand’.

In Schiedam sluit de Hoekse Lijn aan op metrolijn B naar Nesselande. Door de koppeling aan het Rotterdamse metronet wordt het hart van Rotterdam via de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis verbonden met het strand van Hoek van Holland. Dankzij de aansluiting krijgen alle stations van metrolijn B, die begint aan het strand van Nesselande, een rechtstreekse verbinding met het strand van Hoek van Holland. Metrolijn B wordt dus een echte strandlijn.

Het voorbereidende werk is bijna klaar. In april 2017 start de ombouw naar de Hoekse Lijn. Deze is in 2017 nog gereed. De verlenging tot op het strand en het bijbehorende nieuwe station Hoek van Holland Strand zijn naar verwachting in 2018 klaar. Tijdens de verbouwing zet de RET een vervangende buslijn in van en naar Hoek van Holland. Ook op deze buslijn geldt vrij reizen voor AOW-gerechtigden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *