WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHRIJFSEL HUISELIJK GEWELD LEIDT TOT GEKIJF IN RAADSZAAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er wordt met modder gegooid en er wordt tegen elkaar geschreeuwd, binnen het groepje vrouwen, in en uit de Schiedamse gemeenteraad, dat onderling verdeeld is over de verdere aanpak van huiselijk geweld. Aanleiding is het een of ander schrijfsel, wat een aantal van hen onlangs schijnt te hebben verstuurd, aan de hen welgevallige media . (Alle lakeien verzamelen!).

De woorden van raadslid Christien Bruggeman (AOV) zijn woensdagavond de steen des aanstoots. Zij constateert, tijdens de raadscommissie, dat er geen behoefte meer zou zijn aan de voortzetting van de raadswerkgroep tegen huiselijk geweld, waar zij juist graag mee door was gegaan. Bruggeman maakt dat op uit een recente bijeenkomst van de werkgroep.

Jessie Silva (PvdA): “Bent u ook bij dezelfde bijeenkomsten geweest, als waar ik was? En heeft u daar ook geluisterd? Daarnaast vind ik het bijzonder om te horen dat mevrouw Bruggeman vooral trots is op media-aandacht, want volgens mij had het om een ander doel moeten gaan en hebben we de vorige periode met elkaar steeds invulling daaraan weten te geven.”

Bij Progressief Schiedam (PS) reageert Ingrid Coenradie uiterst fel op Bruggeman en geeft daarmee de onderlinge verstandhoudingen prijs. Coenradie (PS): “Ik zit mij ook af te vragen of dat wij naar verschillende bijeenkomsten geweest zijn. Ik wilde eigenlijk niet reageren, omdat, volgens mij, het niet netjes is om met dit onderwerp te gaan zitten bakkeleien.”

Bruggeman: “Ik wilde dit ook niet doen, maar ja… Mevrouw Coenradi heeft echt schreeuwend voor mij gestaan, dat ze een werkgroep wilde en we hebben een volgende bijeenkomst gedaan. Daar wilde ze hem helemaal niet meer, dus… uh… “

Coenradi: “Nou, dat schreeuwend voor d’r staan… ?!? Effe serieus, dat was bij de eerste bijeenkomst! Ja, ik stond echt te schreeuwen! Iedereen hoorde het, maar buiten dat om, heeft mevrouw Bruggeman mij gehoord?! Ik heb tegen u gezegd, als er wat is, ik wil die werkgroep. Laten we het samen doen. Kom naar mij toe. Vertel het mij. Bent u mijn telefoonnummer kwijt? Is er geen mailadres? Ben ik al die tijd niet hier geweest? Sorry hoor… En dan gaat u ik de media dat soort verhalen verkondigen. Ik heb u een aantal keer aangeboden om u te helpen.“

1 reactie op “SCHRIJFSEL HUISELIJK GEWELD LEIDT TOT GEKIJF IN RAADSZAAL SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *