Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE POLITICA’S DEMONSTREREN NOODSIGNAAL HUISELIJK GEWELD

SCHIEDAM- Alle slachtoffers van huiselijk geweld kunnen met een handgebaar om hulp vragen tijdens een digitale ontmoeting. Zes Schiedamse politica hebben dat gisteravond gedemonstreerd, bijna aan het einde van het openbare deel van de commissievergadering. Gürcü Polat (Denk): ‘Hand opsteken, duim intrekken en vuist maken. Als iemand dit gebaar toont, vraagt die persoon om hulp!’

Onder aanvoering van raadslid Sun van Dijk is een voorstel ingediend vanuit de gemeenteraad voor het starten van een campagne om mensen bewust te maken. Van Dijk: ‘We lazen verhalen van slachtoffers voor en toonden zo dat er vele vormen van huiselijk geweld zijn.’ Zelf kwam Van Dijk met het verhaal van een man die ook slachtoffer was.

Volgende week dinsdag komt het voorstel ter stemming in de gemeenteraad. Van Dijk: ‘Als het wordt aangenomen starten we als raad met een bewustwordingscampagne en gaan we aan de slag om de domeinen zorg en veiligheid te versterken en beter samen te laten werken.’

Is er geweld bij u thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig uw huis. U mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als u zich thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of u bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij u in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om uw huis te verlaten en krijgt u geen boete.

Als u wilt praten over uw situatie of advies wilt wat u kan doen, kunt u contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. Om zo goed mogelijk bereikbaar te zijn heeft Veilig Thuis de chat tijdens de periode van de avondklok uitgebreid tot tien uur ‘s avonds. De chat is te vinden via www.veiligthuis.nl. Ook het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAMSE POLITICA’S DEMONSTREREN NOODSIGNAAL HUISELIJK GEWELD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *