Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE MOLEN VOEDT DRIJVENDE KOEIENSTAL

SCHIEDAM- Een van de Schiedamse molens levert zemelen aan het drijvend stuk bio-industrie in de Rotterdamse Merwehaven, tegen de stadsgrens met Schiedam-Oost. Dat wordt de Partij van de Dieren (PvdD) duidelijk gemaakt door het Rotterdamse stadsbestuur in antwoord op schriftelijke vragen. De PvdD is niet gelukkig met de aanprijzing van de koeienmest van de Floating Farm door het Stadsbedrijf Rotterdam.

Op de Coolsingel ziet men de drijvende koeienstal als een mooi circulair initiatief. De PvdD krijgt te horen: ‘De Floating Farm gebruikt grondstoffen uit de stad als voer voor de koeien. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om gras van sportverenigingen, bierbostel van brouwerij Noord en zemelen van een molen in Schiedam. De producten van de Floating Farm, zoals melk, boter en yoghurt worden afgezet in de stad zelf. Ook voor de mest wordt gezocht naar een bestemming in de stad. Juist deze korte ketens, waarbij ‘afvaľ hoogwaardig wordt hergebruikt en producten slechts een korte afstand afleggen van producent naar consument zijn kenmerkend voor een circulaire economie.’

Sinds mei vorig jaar zijn veertig koeien ingescheept op de betonnen ponton van 2.000 ton met ‘een diervriendelijke vrijloopstal’. Bewoners van de Grensflat op de Rotterdamsedijk in Oost hebben 2 jaar terug al gewaarschuwd voor een constante mestlucht in hun woonkamers. Om te garanderen dat de geuroverlast van de Floating Farm naar de omgeving wordt bewaakt, is door Rotterdam een Geurverordening opgesteld. De verordening zou nodig zijn, omdat de huidige milieuwetgeving vooral is gericht op grote veehouderijen. De Floating Farm wordt gezien als ‘betrekkelijk kleinschalig’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *