Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAMSE HUISHOUDENS BETALEN TE VEEL WATERSCHAPSBELASTING’

SCHIEDAM- Huishoudens in Schiedam betalen teveel waterschapsbelasting, vindt lijsttrekker Hans Middendorp van de Algemene Waterschapspartij (AWP). Dat komt omdat Delfland het duurste waterschap van Nederland is beweert de lijsttrekker, aan de vooravond van de Waterschapsverkiezingen. Hij belooft de tarieven van de huishoudens in de komende vier jaar te bevriezen om zo stap-voor-stap tot ‘een eerlijker verdeling’ te komen. Met de opbrengst van de watersysteemheffing zorgen de waterschappen voor schoon en voldoende water en bieden ze bescherming tegen wateroverlast.

Middendorp: “Samen betalen alle huishoudens tussen Den Haag en Vlaardingen en tussen Westland en Pijnacker maar liefst 88 procent van de 102 miljoen euro die de watersysteemheffing jaarlijks opbrengt in Delfland. De landbouw en het bedrijfsleven betalen samen slechts 12 procent. “Wij hadden een betere afspiegeling van profijt, economische waarde en schaderisico verwacht”, constateert een verbaasde Middendorp.

Het bedrijfsleven krijgt de watersysteemheffing alleen via de WOZ-waarde doorberekend. De berekening van de watersysteemheffing voor bedrijven is op basis van dezelfde WOZ-factor als voor woningen. Terwijl gemeenten voor bedrijven juist een hogere WOZ-factor hanteren. Daar zit volgens de AWP een weeffout. “De WOZ-factor is de sleutel voor een eerlijker verdeling van de waterschapslasten. Als besloten wordt tot een hogere WOZ-factor, moeten bedrijven meer betalen. De inwoners gaan dan vanzelfsprekend minder betalen, want de totale belastingopbrengst moet gelijk blijven.”

Het volledige rapport is te vinden op www.AWP.nu

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *