WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMSE HANDBALVERENIGING WORDT ROOKVRIJ

SCHIEDAM- Handbalvereniging DWS uit Schiedam is vanaf 21 augustus, vooruitlopend op gemeentebeleid, een rookvrije vereniging. Dit betekent dat er vanaf de start van het nieuwe handbalseizoen op het DWS-terrein in Sportpark Thurlede niet meer gerookt mag worden. Op het terrein komen borden die leden en bezoekers erop attenderen dat DWS voortaan een rookvrije vereniging is.

DWS is een vereniging die gezondheid hoog in het vaandel heeft staan. Sinds vorig seizoen is de club 1 van de 4 handbalverenigingen in Nederland en de enige in Schiedam die zichzelf Gezonde Sportkantine mag noemen. Roken past daar niet bij. In Nederland overlijden jaarlijks zo’n 20.000 mensen door roken en enkele duizenden door meeroken. Op dit moment werd er al niet meer gerookt in de kantine en langs de velden. In het belang van de (jeugd)leden, wordt rokers gevraagd hun steentje bij te dragen aan een Rookvrije Generatie.

Het rookvrij maken van het terrein loopt samen met de bouw van een prachtig nieuw clubgebouw, waarmee DWS zich op de toekomst kan gaan richten: gezond en rookvrij!

www.hvdws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *