Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EERSTE HOOFDDOEK IN SCHIEDAMSE GEMEENTERAAD

Vrouwen in Iran verzetten zich openlijk tegen de plicht om in het openbaar een hoofddoek te dragen. Drastische maatregelen van de zedenpolitie die „onislamitisch geklede vrouwen” van straat plukt en zware boetes geven hebben geen effect. Een overwinning voor de anti-hoofddoek beweging. Sinds eind vorig jaar eisen steeds meer vrouwen afschaffing van de hoofddoekplicht in de islam.

SCHIEDAM- Moslimpartij Denk heeft vier zetels veroverd in Schiedam. Daardoor komt de gehoofddoekte nummer vier van Denk in de Schiedamse gemeenteraad. De dubbelpasportige Denk-kandidaat Gürcü Polat-Işıktaş (39) draagt via haar hoofddoek de islam non-verbaal uit.

Islam critici beschouwen de islamitische hoofddoek voor vrouwen en meiden als een bedreiging van de democratische rechtsorde. De hoofddoek bevestigt en symboliseert de ongelijkheid en ongelijkwaardigheid van man en vrouw. Dat is volgens de critici ‘problematisch’. In een volwaardige moderne democratie zijn man en vrouw in principe wél gelijk.

De islam en de regels van de islam maken een scherp onderscheid tussen moslims en niet-moslims, maar ook tussen mannen en vrouwen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

4 reacties op “EERSTE HOOFDDOEK IN SCHIEDAMSE GEMEENTERAAD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *