Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS NAAR OMBUDSMAN OM GEWELDDADIGE AANHOUDING

SCHIEDAM- De Nationale Ombudsman buigt zich over een gewelddadig conflict in Schiedam-Gorzen tussen de Lichtblauwe Brigade en een hondeneigenaar. De familie van de hondeneigenaar zegt de zaak ook uit te vechten tot aan de hoogste rechter. Op 17 juli moet hun zaak daarom worden behandeld door het hooggerechtshof in Den Haag.

Op de Westhavenbrug zijn op 21 december rake klappen uitgedeeld naar aanleiding van een loslopende hond.  Vaststaat dat de baas van de hond een kopstoot heeft uitgedeeld aan een handhaver van de Lichtblauwe Brigade. Daarvoor heeft de hondeneigenaar een taakstraf gekregen van 40 uur. Omdat de handhaver gewond is geraakt heeft de man ook recht op een schadevergoeding. Voor de gemeente is daarmee de zaak afgedaan. ‘In deze zaak zijn alle aspecten inmiddels verschillende malen besproken’, luidt de reactie van de gemeente.

Voor de familie ligt dat anders. Zij eisen een drugstest voor een van de betrokken handhavers. Hij zou onder invloed onnodig geweld hebben gebruikt bij de aanhouding in december. Daarnaast zou Toezicht en Handhaving regels rond de integriteit hebben geschonden door een familielid onder druk te zetten om een foto van de aanhouding te verwijderen van Facebook. Dit zou zijn gebeurd door het bellen van de werkgever van de dochter van de hondeneigenaar.

De gemeente reageert met: ‘Het is ons uiteraard bekend dat de familie al langere tijd kritiek heeft. De aangifte die de familie heeft gedaan tegen de handhavers is door het OM geseponeerd. Er was geen reden tot vervolging. De familie heeft daarnaast klachten ingediend bij de gemeente. Die zijn behandeld volgens onze klachtenregeling. Als men het daar niet mee eens is, is er de mogelijkheid om naar de Nationale Ombudsman te stappen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAMMERS NAAR OMBUDSMAN OM GEWELDDADIGE AANHOUDING

  1. Karma is een bitch, gezien het gedrag zowel in deze zaak als in het verleden tegen anderen die niet leven zoals meneer het graag ziet (..!) heeft deze meneer wat mij betreft een deel van zijn verdiende loon gekregen. Tekenend is dat dit heerschap nu zielig gaat lopen doen, terwijl hij anders zo’n grote bek heeft en denkt dat hij de ‘heerser’ van de straat is!!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *