Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ZOEKT NAAR MONUMENTEN BIJ GLASFABRIEK

SCHIEDAM- Een aantal gebouwen op het terrein van de glasfabriek in Schiedam worden onderzocht op een mogelijk, monumentaal karakter. De panden vormen het industrieel erfgoed in Nieuw-Mathenesse en maken, in de nieuwste plannen van de gemeente, de verbinding met de historische binnenstad. De opstallen bij de fabriek worden daarmee behoudenwaardig voor de toekomst

De historische ontwikkeling van Nieuw-Mathenesse hangt nauw samen met de ontwikkeling van de Schiedamse binnenstad. In het gebied vestigden zich branderijen en de glasfabriek (oorspronkelijk ten dienste van de jeneverindustrie). Deze historische karakteristiek bleef ten dele bewaard in het gebied, met name in de gebouwen van De Kuyper (rijksmonument) en De Boompjes.

Bijzonder is dat in het gebied diverse distilleerderijen (De Kuyper, De Boompjes, Nolet) actief zijn in het zogenaamde distilleercluster. Deze bedrijven zijn voor de toekomst bepalend. Door de plannen liggen er volop kansen om Nieuw-Mathenesse op de kaart te zetten als onderdeel van de historische Schiedamse binnenstad en de jeneverindustrie. De ontwikkeling van Nieuw-Mathenesse past bij de ontwikkeling van de oude binnenstad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM ZOEKT NAAR MONUMENTEN BIJ GLASFABRIEK

  1. Schiedam gaat weer in de fout om het terrein van de glasfabriek te willen kopen om huizen te bouwen, en de gemeenschap mag weer betalen voor de sanering van het terrein zeker.
    Dom dat de wethouder het weer niet realiseert.
    O nee hij denkt zeker hoe meer ik laat bouwen hoe beter het voor mijn reputatie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *