Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL DIGITALE BUDGET ASSISTENT SCHULDENAREN

SCHIEDAM- Er liggen plannen voor een proef met een Schiedamse digitale budget assistent. Dit wordt gezien als een eenvoudige manier om mensen te helpen om het huishoudboekje op orde te houden. Met deze assistent worden betalingen geautomatiseerd en kan worden voorkomen dat uitgaven worden gedaan die tot schulden kunnen leiden.

Samen met de waterweggemeenten Vlaardingen en Maassluis wordt ook onderzocht of het Utrechtse project ‘het huishoudboekje’ in onze regio kan worden opgestart. Het huishoudboekje geeft Utrechters overzicht over hun financiën en helpt bij verminderen van geldstress. Het idee is dat de inkomsten van de deelnemers bij de gemeente binnenkomen. De gemeente betaalt hier de vaste tasten van de deelnemers van en stort wat overblijft op de rekening van de deelnemers als leefgeld. Het doel is dat de deelnemers uit de schulden blijven en veel minder last van geldstress hebben.

Stroomopwaarts voert namens de drie waterweggemeenten de wettelijke taken omtrent schuldhulpverlening uit. Om dit te intensiveren zijn de afgelopen periode al extra initiatieven genomen, zoals samenwerking met de wijkteams en het gebruik van de website Moneyfit voor jongeren.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *