Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL AFSPRAKEN OVER VERTREK HELIKOPTERS

SCHIEDAM- Er moeten vooraf afspraken worden gemaakt over de geluidsruimte na het vertrek van de helikopters op Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Om te voorkomen dat deze ruimte ‘automatisch’ wordt opgevuld door commerciële vluchten. Dat vindt het stadsbestuur van Schiedam. Het college schaart zich daarmee achter het advies van verkenner Joost Schrijnen.

B en W van Schiedam onderkent dat er in de toekomst hoe dan ook sprake zal zijn van meer overlast van het vliegverkeer, zeker ingeval van uitplaatsing van het helikopterverkeer, maar Schiedam zit ondertussen wel met de regio en RTHA aan tafel, waardoor er mogelijkheden zijn om (breed) gedragen afspraken te maken, juist op het gebied van de hinderbeperking voor de bewoners van Schiedam.

De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland willen komende zomer een gezamenlijk standpunt overbrengen aan de staatssecretaris. Deze moet zich uiteindelijk uitspreken over groei van de Rotterdamse luchthaven, of dat de huidige omvang wordt gehandhaafd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *