Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WERFT ‘PROPAGANDAMEDEWERKER’ VOOR AARDGASVERBOD

SCHIEDAM- De OuderenPartij Schiedam (OPS) is niet gediend van het aanstellen door de gemeente van ‘een extra propagandamedewerker’, die zich gaat bezighouden met het mogelijke aardgasverbod voor Groenoord. De OPS wijst erop dat de gemeenteraad onlangs alleen heeft ingestemd met financiering van nader onderzoek. OPS komt met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur: ‘Nu huurt u een extra propagandamedewerker in voor dit project . Kunt u aangeven hoe zich dat verhoudt tot het feit dat u alleen maar geld heeft gekregen voor extra onderzoek? Kunt u aangeven onder welke post u deze kosten gaat boeken?’

Vaststaat dat de gemeente Schiedam een vacature heeft openstaan voor een communicatieadviseur die wordt ingezet voor ‘bewonersparticipatie en de engergietransitie’.

OPS: ‘Zoals u ongetwijfeld weet, heeft de gemeenteraad van Schiedam nog geen definitief besluit genomen over het project Nieuwe Energie voor Groenoord (in de volksmond bekend als: Groenoord van Gas los). Daarnaast zijn er grote zorgen, die u in uw beantwoording van eerdere vragen van de OuderenPartij Schiedam heeft proberen weg te nemen, over de kosten, die worden gemaakt in de aanloopfase van dit heilloze project. U heeft extra geld gevraagd en jammer genoeg van de raad gekregen om nader onderzoek te doen.’

Verhuurder Woonplus wil al hun huurwoningen in Groenoord aansluiten op het restwarmtenet van Eneco. Volgens berekeningen van de Groenoord Belangen Groep zullen de huren in Groenoord daardoor stijgen met 105 euro per maand. De gemeente had het eerder over een lastenstijging voor huurders van ongeveer 27 euro per maand. Huiseigenaren moeten hiervoor een extra lening afsluiten van 15.600 euro.

De gemeenteraad is vooralsnog niet van plan het hele project af te blazen, maar wil wel een kostenscenario zien waarbij wordt gerekend met een aansluitingspercentage van nog maar 8o %. Het stadsbestuur belooft dit scenario de komende tijd verder uit te werken. Het scenario zal deel uit maken van het definitieve voorstel wat volgend jaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM WERFT ‘PROPAGANDAMEDEWERKER’ VOOR AARDGASVERBOD

  1. Links- of rechtsom dit is een prestigieuze project voor gemeente Schiedam dus gaat het er komen. Wat de bewoners ook zeggen of doen Schiedam Noord wordt gasloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *