Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM: ‘WEINIG VERNIEUWING SOBO’

SCHIEDAM- Er is weinig vernieuwing te zien bij het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO). Ondanks de inzet van een verbetertraject in de afgelopen jaren. Gewenste resultaten zouden niet zichtbaar zijn. Daarom zet het gemeentebestuur de subsidie aan het SOBO stop. Dat laat het stadsbestuur weten op vragen vanuit de gemeenteraad.

Het verbetertraject was onder meer bedoeld voor het verbeteren van de inzet van de bewonersondersteuners die door het SOBO-bestuur worden aangestuurd. Ook werd gehoopt op het versterken van de relatie met de bewonersorganisaties en meer samenwerking met diverse partners in de wijken.

Het stadsbestuur constateert dat de behoefte aan een (overkoepelende) partij voor bewonersorganisaties minder wordt. De afgelopen jaren zou het complete speelveld zijn veranderd. ‘Dit is niet alleen in Schiedam zichtbaar’, laat het stadsbestuur weten. ‘Zowel landelijk als in Schiedam neemt het aantal leden af, zowel bij het SOBO als bij de bewonersorganisaties’.

Het gemeentebestuur gelooft dat voorzieningen zoals WOT’s, Servicepunt woningverbetering en het Servicepunt vrijwilligers de vraagbaakfunctie kunnen overnemen voor problemen die kunnen ontstaan tussen huurder en verhuurder. Het SOBO geeft aan dat er wekelijks veertig vragen binnenkomen en dat zij een groot deel hiervan doorverwijzen naar het Huurteam, de regisseur woonoverlast of de WOT’s. Voor de vragen die hier niet terecht kunnen, blijft ook de bewonersondersteuner bereikbaar en beschikbaar. Alle betrokken instanties kunnen gebruik blijven maken van de expertise van de bewonersondersteuner, ook na 1 januari 2019.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *