Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VREEST WACHTLIJST WMO-ZORG OEKRAÏNERS

SCHIEDAM- Door het toenemen van het aantal Oekraïners in Schiedam kan een wachtlijst ontstaan voor deze groep bij het bieden van Wmo-zorg. Daarvoor waarschuwt de burgemeester. Schiedam bereidt zich hier samen met ROGplus op voor.

De gemeente is verantwoordelijk voor het bieden van Wmo-zorg. De reguliere zorg is lokaal en in samenspraak met de regio geregeld. Er is een afspraak met een huisarts in de buurt van het drijvend Azc aan de Buitenhavenweg en er is periodiek ambulante hulpverlening op de boot aanwezig.

De opvanglocaties in onze regio verschillen soms sterk in onder andere omvang, ligging en comfort. Het doel van de opvang is overal het bieden van basisvoorzieningen, ook wel bekend als ‘bed, bad, brood’. Oekraïners kunnen niet zelf kiezen op welke locatie zij worden gehuisvest, net zoals gemeenten niet bepalen wie zij onderdak bieden. Bij de regionale coördinatie wordt wel steeds geprobeerd een zorgvuldige match te maken tussen de asielzoekers en de opvanglocatie. Daarbij wordt bijvoorbeeld per persoon gekeken naar eventuele (medische) hulpvragen.

5 reacties op “SCHIEDAM VREEST WACHTLIJST WMO-ZORG OEKRAÏNERS

  1. Ik mis alleen de rode loper nog????
    Huisartsen lopen over hebben een patiëntenstop maar op een boot staat er een huisarts 24/7 klaar voor deze mensen. Man…man…dit is echt niet meer te rijmen hoor.

  2. zelf wordt je bij je HA afgescheept met je klacht van: kan u een foto maken en opsturen, kan de arts bekijken of u een echte afspraak moet maken, anders als klacht er over 2 weken nog is, dan opnieuw bellen……………….

  3. Mijn huisarts laat alles aan zijn assistente over, krijg die vent niet eens te spreken. En elke maand maar weer die 151 euro overmaken. Is het hier de omgekeerde wereld geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *