Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM STORT 34.000 EURO IN NOODFONDS ARME INWONERS

SCHIEDAM- De waterweggemeenten krijgen een speciaal noodfonds, bedoeld om minder draagkrachtige inwoners in acute geldnood direct te helpen, indien nodig binnen een dag. Stroomopwaarts kan dat niet doordat ze aan allerlei regels en procedures gebonden is. De gemeente Schiedam heeft al besloten jaarlijks 34.000 beschikbaar te stellen voor de periode 2021 en 2022.

Ondanks alle voorzieningen die Nederland rijk is, hebben sommige mensen toch urgente financiƫle problemen. Deze mensen kunnen via dienst- en hulpverleners noodhulp aanvragen bij een Stichting Urgente Noden (SUN) bureau. SUN Nederland vindt dat noodhulp niet van toeval afhankelijk mag zijn en streeft daarom naar een landelijk dekkend netwerk van deze SUN-noodhulpbureaus.

De waterweggemeenten (Maassluis, Vlaardingen en Schiedam) voeren momenteel de laatste gesprekken met SUN. Op die manier zorgt SUN er samen met gemeenten, donateurs, dienst- en hulpverleners voor dat niemand meer tussen wal en schip hoeft te raken. Met een gift voorkomen SUN-noodhulpbureaus veel persoonlijk leed en maatschappelijke kosten, en verbeteren zij kwaliteit van leven, omdat deze werkt als vangnet of springplank voor personen met urgente noden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

6 reacties op “SCHIEDAM STORT 34.000 EURO IN NOODFONDS ARME INWONERS

  1. Ben heel erg benieuwd uit welk potje dit geld gaat komen. En wat is 34000 euro voor zo een grote groep armen? Volgens Denk hebben Schiedamse inwoners met een migratie achtergrond het armer dan de autochtone Schiedammer. En wij hebben heel veel inwoners met een migratie achtergrond.
    En wat te doen met de middenstanders die de vernieling ingaan door het coronabeleid, die al jaren een winkel/ bedrijf hebben en al jaren evenals hun (voor, voor) ouders belasting betaalden en betalen, zien die er wat van terug?

  2. Een auto van de klasse waarin deze figuren rijden is voor mij niet weggelegd, ondanks een goede baan. Het is van mij geen jaloezie maar heb i.d.d. wel vragen. Bij mij in de buurt wonen veel Denk-achtigen in hele dure woonmin woningen in de sociale sector met aardig wat subsidie en zoals ze zelf trots vertellen; zonder werk.
    Ik vermoed dat ze daarom noodgedwongen geest verruimende middelen aan de man brengen, om toch die auto te kunnen bekostigen. Het aan de man brengen van drugs gebeurt toch door Denk-achtigen. Dit is een vaststaand feit zonder te stigmatiseren. Dus die 34000 euro wordt mijn inziens gegeven door bepaalde geitenwollen-sokken-figuren om het te kunnen rechtvaardigen dat ze in dure auto’s rondrijden zonder zich met drugs gerelateerde zaken bezig te houden.

  3. Er moet meer zijn Martin, voor die 34.000,- heb je net een golfje, Nieuwland en Groenoord staat vol geparkeerd met vele malen duurdere auto’s. Daar zie je op tijden waarop men normaal aan het werk hoort te zijn veel Denk-achtigen in rondrijden.

  4. Ik woon zelf in een huurwoning van Woonplus. Heb net nieuwe buren gekregen met 3 nieuwe Audi’s voor de deur ik snap niet hoe dit kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *