Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM REKENT OP RIJK VOOR HALF MILJOEN MEERKOSTEN AFVALVERWERKING

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam rekent op het Rijk, om bijna een half miljoen euro op te verhalen, voor de gestegen lasten van de afvalinzameling en –verwerking door Irado. Tot die tijd zal Irado worden betaald uit de reserve van de gemeente.

Uit de Jaarrekening 2020 wordt duidelijk dat dit de Schiedamse belastingbetalers hoe dan ook 485.037 euro extra gaat kosten. Dat is het directe gevolg van de lockdown. Ook het beheer van de openbare ruimte valt onder de meerkosten. De niet-gerealiseerde baten bedragen 0,15 miljoen euro. Dit bestaat uit lagere afvalinkomsten en kwijtscheldingen.

De extra kosten van afvalverwerking bedragen over 2020 al 0,37 miljoen euro. Door de crisis (veroorzaakt door de lockdown) zijn mensen meer thuis. Dit had tot gevolg een groter aanbod van afval. Daardoor zijn extra kosten gemaakt voor afvalverwerking, om te zorgen dat de vuilcontainers niet overvol raken.

De gemeente Schiedam heeft, om de uitvoering en naleving van alle vrijheidsbeperkingen aan alle inwoners op te leggen, ook ingezet op middelen in de buitenruimte. De kosten voor de aanpassingen in de buitenruimte bedroegen vorig jaar al 25.000 euro. In de hele stad zijn borden geplaatst om inwoners de dwangmaatregelen in te wrijven, bijvoorbeeld borden met daarop ‘Houd 1,5 meter afstand’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *