Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM OP SLOT: U MAG NERGENS HEEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam doet er alles aan inwoners verplicht binnen te houden. U wordt ontmoedigd om een bezoek te brengen aan het Beatrixpark of de Maasboulevard. Parkeerplaatsen zijn afgesloten en overal komt u grote borden tegen met de van bovenaf opgelegde regels waaraan u zich dient te houden, op straffe van een boete van 400 euro.

Aan de Parkweg ten noorden van het Hazepad mag niet worden geparkeerd. Er wordt bekeurd voor parkeren buiten de vakken. Parkeren en doorrijden is verboden behoudens vergunninghouders, fietsers en brommers. Ook de Jachthavenlaan in de Gorzen is afgesloten op bepaalde uren in de week. Ook hier wordt bekeurd.

De Rijksoverheid verplicht u sinds deze week altijd afstand van anderen te houden (minimaal 1,5 meter) en sociale activiteiten en groepen mensen te vermijden. Met een noodverordening worden in onze regio maatregelen aan u opgelegd met betrekking tot het griepvirus Covid-19.

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam heeft het druk met het handhaven. Gespeurd wordt naar mensen die zich onttrekken aan de dwangmaatregelen. Het resultaat wordt met trots online gedeeld door de handhavers.

Alle maatregelen zijn het gevolg van de zogenaamde coronacrisis en de lockdown, waartegen nauwelijks oppositie bestaat, ondanks de groeiende twijfel van mensen die vermoeden dat het gevaar van het griepvirus veel minder groot is dan de gevestigde orde en hun media u willen doen geloven. Het zou in werkelijkheid gaan om een slinkse poging de macht te behouden voor wankelende politieke leiders en het doordrukken van big brother praktijken. De EU wil bijvoorbeeld uw mobiele metadata al opeisen in de strijd tegen de griep, om zonder toestemming anonieme locatiegegevens te verzamelen.

Internationaal komt er oppositie van de Amerikaanse president Trump en zijn Braziliaanse collega Bolsonaro. Beiden leiders vinden dat het tijd wordt terug te keren naar het dagelijks leven. Beiden vrezen voor de economische schade van de vermeende pandemie. Trump: ‘De oplossing mag niet erger zijn dan het probleem zelf.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

33 reacties op “SCHIEDAM OP SLOT: U MAG NERGENS HEEN

  1. Ik woon in Spanje er waren 7 voetballers die uit Italië🇮🇹 het virus hadden meegenomen en het ook hadden. Na 3/4 dagen zaten ze alweer thuis op de hometrainer en loopband. Ze zijn weer nieuw. Dat is hier ook gewoon op het sportnieuws met beelden, dus trek je conclusie!

   1. Ik respecteer een ieder die z’n beroep uitoefent, maar BOA’s… deze tijd hebben ze kans verandering in m’n mening te brengen.

   2. Even een reactie op schiedam op slot.

    Ik vindt dat men de bankjes op de nolenslaan weg moeten halen.
    Daar hebben de mensen echt een boord voor der kop.
    Ze zitten daar gewoon hutje mutje op elkaar die mensen zijn echt dom.in italie doen ze het namelijk ook.

 1. En dan lees je dat een of andere minister mensen aanmoedigt om te gaan winkelen om de winkels te steunen
  Hoe rijmt dat met alles is verboden en er staan boetes op ?

 2. Probeer eens normaal te schrijven en laat die kul verhalen over die complot theorie achterwege. Jullie beginnen nu op een politieke partij te lijken. Denk er even over na.

  1. We worden compleet voor de gek gehouden door de corrupte politici en media. Meer mensen zien in dat met data geknoeid wordt en dat brengt de geloofwaardigheid van de politiek in twijfel die alles doen vanuit hun lobby optiek… Nu nog de bron van het probleem… Als je de gedachte van een schaap beïnvloed bezit je de kudde.. .En een kritische blik is altijd belangrijk.

   1. Ik heb geshared. En ik ga nog meer sharen. Niet om mensen op te dringen dat ze “de regels maar METEEN aan hun laars moeten lappen” (daar is het nog te vroeg voor. Nog niet genoeg mensen “wakker”)
    Maar wel om de angst te proberen tegengaan. Mensen laten zien dat die beelden van een hoop mensen op een kluitje op het strand mss buiten proportie is getrokken. Zodat mensen niet meer boos worden op elkaar. (Want dat willen ze he. Verdeel en heers)

    Ik zal hen ook vertellen dat ik het virus niet wil minimaliseren. Het IS er en het MAAKT slachtoffers. En we moeten op onze hygiene blijven letten en we moeten waakzaam blijven voor de zwakkere in de samenleving.

    Maar we moeten af van dit schuldcomplex dat gezaait word, we moeten af van de paranoia die gezaait word. We moeten af van de angst en depressie die gezaait word zoals: “Dit gaat nog lang duren”

    Het is niet het feit dat we “eens thuis moeten zitten” dat het zo erg maakt. Het is de uitzichtloosheid. Er is geen licht aan het einde van de tunnel als je de media hoort. Het lijkt net alsof ze willen zeggen: “blijf maar voor eeuwig binnen want buiten is het gevaarlijk.” En dat moet zo onderhand eens stoppen.

    We moeten niet meteen de straat op (te vroeg, remember) maar hoe meer mensen wakker worden, hoe meer mensen kritisch worden, hoe sneller het zal worden opgeheven.

    1. De lichtblauwe brigade in Schiedam druk met het handhaven van de regels van de noodverordening, personen die de regels overtreden krijgen direct een bekeuring van €400,00 en de resultaten van het speurwerk worden “vol trots” op
     internet bekend gemaakt.

     De gemeente Schiedam stelt dat zij dit beleid voeren uit het oogpunt van ieders veiligheid, ik ben ervan overtuigd dat de gemeente het mooi brengt maar dat zij in werkelijkheid weer een slaatje uit deze ellendige (Corona) situatie willen en weten te slepen.

     Als het de gemeente de parkeerplaatsen echt vanwege onze medische veiligheid had afgesloten dan had Zij dit eerst bekendgemaakt en of waarschuwingen uitgedeeld, Schiedam ruikt geld en zet er meteen stadswachten bovenop die Meteen bekeuringen van €400 moeten schrijven, dat is goede handel!
     Door deze werkwijze brengt de gemeente niet alleen de burgers maar zelfs haar eigen werknemers ook meer in gevaar dan wanneer er niet wordt geschreven, je komt hierdoor immers dichter bij elkaar.

     Geld is de reden waarom de gemeente dit beleid voert, zelfs in deze tijd van crisis denkt zij enkel maar aan 1 ding en dat is aan geld, zoals altijd het geval is.

     1. Nu er in de huidige situatie niemand meer te bekeuren was die de regels overtrad , heeft de gemeente Schiedam maar een situatie gecreeerd waardoor er weer mensen zijn die de regels gaan overtreden en waardoor de gemeente weer bekeuringen kan uitdelen, een slim maar smerig spelletje dat er wordt gespeeld

  2. Hans. Met sarcasme kon je niet verder. Ik ben een ontwikkelde vrouw van 54 jaar en raak steeds verder af van het mediacircus rond Corona. Luister naar tegengeluiden. Er is zoveel dat je niet weet. Awake. Wees blij met de vrije geesten die kritisch durven te zijn. Ik heb hernieuwd respect gekregen voor Robert Jensen die een roepende in de woestijn is. We zijn inmiddels 3 weken onze vrijheid vrijwillig aan het opgeven en waarom? Ontwrichting is het gevolg. Ja, Grietje die na jou haar reactie gaf op het artikel heeft gelijk. We worden massaal ge-mindfucked door Deep State. Ik ben bezorgd.

  1. En als we een algehele lockdown doen dan komt het goed ? De hele economie gaat ook aan gort. Misschien wel honderdduizenden mensen arbeidsloos, honderden bedrijven failliet!!!!

 3. Tja, je moet wat he, als je niet in de kroeg bronnen kan raadplegen. Dan maar een uiterst suggestief broddelwerkje plempen als ‘artikel’. Wat toch niks te doen op een verloren dag. U kunt er ook voor kiezen om dan maar niks te zeggen, want dit soort ‘artikelen’ doet alleen maar afbreuk aan de soms zinnige bijdragen.

 4. Dit is alweer het tweede stukje van zeer bedenkelijk nivo in korte tijd op Waterweg Actueel. Er wordt gesproken over een zogenaamde coronacrisis. Is het de schrijver van dit artikel ontgaan dat de IC’s overvol liggen? En sinds wanneer moeten we de mening van dj en presentator Robert Jensen serieus nemen als het gaat om corona? En wie neemt Trump en Bolsonaro serieus? Misschien dat ik dit stukje ga uitprinten en gebruiken als wc-papier…

  1. Deel absoluut je mening!
   Ten eerste wat moet dat met die complot theorieën? Die mensen die daar de tijd voor vinden, en op die manier een vals gevoel van zekerheid/veiligheid bij andere mensen, die mss makkelijk(er) beïnvloedbaar zijn, creëren, is schijnbaar helemaal ontgaan dat de ziekenhuizen overvol raken en de IC’s vol liggen. En die liggen niet vol met figuranten, die de regering ingehuurd heeft om het geloofwaardig te doen lijken om macht over ons te krijgen, dat zijn mensen uit onze samenleving, die het pech hebben gehad het te krijgen, of onvoorzichtig waren en dachten het toch niet te krijgen of in contact gekomen zijn, zonder het te weten, met mensen die dachten boven dit virus te staan…. Maar zo zeker als één en één, twee is, kennen ze niemand die het heeft, (ernstig) ziek is geworden of eraan overleden is. Ik hoop voor die mensen, dat ze zich een beetje meer gaan bezig houden met de maatregelen voor HUN gezondheid en veiligheid én die van alle andere mensen, en wat minder met theorieën uit één of ander rampenfilmscenario. Het lijkt mij, dat we nu even ergere dingen hebben…

 5. Ze hamrren ja omdat je vertwijfeld raakt van alle toestanden en de mensen die mee gaan in de politiek zich vrijwillig hun vrijheid af laten nemen … ik ben zeker voorzichtig… ben ik met iedere uitbraak van een epidemie… want ik ben ziek … dus ik moet me heel erg in acht nemen … maar ik laat me niet opsluiten … en zoals bij iedere besmetting is ontsmetten niemand aan hoesten beetje afstand houden etc geen onzin … maar dit gaat alle proporties te buiten

 6. We worden compleet voor de gek gehouden door de corrupte politici en media. Meer mensen zien in dat met data geknoeid wordt en dat brengt de geloofwaardigheid van de politiek in twijfel die alles doen vanuit hun lobby optiek… Nu nog de bron van het probleem… Als je de gedachte van een schaap beïnvloed bezit je de kudde.. .En een kritische blik is altijd belangrijk.

 7. Trump is inmiddels 180 graden gedraaid: “Nothing would be worse than declaring victory before the war is won. That would be the greatest loss of all”. En hij verlengt de social distance-richtlijnen tot eind april.
  https://www.foxnews.com/politics/trump-coronavirus-briefing-death-rate-social-distancing

  Dus voorlopig geen oproep meer vanuit het Witte Huis om gauw weer de economie open te gooien.
  En het zou me niets verbazen als Bolsonaro straks zelf met een Corona-infectie in quarantaine zit, ik zag dat hij vandaag over een drukke markt liep handen te schudden alsof er niets aan de hand is

 8. Ik weet dat veel schiedammers een brain beschadiging hebben van de alcohol , maar ik wist niet dat het zo erg was, gezien de onzin verhalen die hier worden verkondigd, hoe dom en kortzichtig kan je zijn, nou heel dom dus gezien de meeste reacties hier

 9. Ja, zelf vind ik die maatregelen ook overdreven. Ik word regelmatig bijna omver gereden door pizzakoeriers. Ik denk ook dat men Corona aangrijpt om de vrijheden in te perken!

 10. corona,….

  Op een dag besloot jij ook Nederland binnen te dringen.
  Meerdere mensen dachten dat jij ons over zou slaan.
  Je reis begon in China..
  Mensen dachten dat je niet genoeg brandstof zou hebben om verder te kunnen reizen.
  Maar jouw reis ging wel verder.
  Zo slim dat je bent reis je met andere reizigers mee.
  Toen jij in Italië was aangekomen begonnen sommigen toch wat meer na te denken..maar velen lachten nog steeds om jou.
  Dacht jij ..genaamd corona..nou echt dat je Nederland nog zou kunnen halen?
  Toch heb je het gehaald.
  Je reist nog steeds de hele wereld over.
  Je maakt de mensen bang…je maakt sommigen egoïstisch…maar je maakt ook dat sommigen meer stil gaan staan bij hun naaste.
  Ook maak je dat mensen respect krijgen voor bv een vakkenvuller of een boer….en zo nog meer.
  Ook zorg jij ervoor dat de natuur zich meer kan herstellen.
  Maar je zorgt ook voor veel verdriet..voor angst….!!!
  Corona..ik geloof dat jij niet geboren wilde worden.
  Het lijkt alsof we in een oorlog leven..een medische oorlog.
  Maar is het misschien niet zo dat deze oorlog een geheel nieuw tijdperk gaat worden?
  Lichamelijk contact mag niet meer..
  Al het contant geld zal verdwijnen..
  Criminaliteit zal uiteindelijk steeds minder worden…iets dat zeker nog een lange tijd zal duren.
  Betalen alleen nog maar elektronisch.
  Mensen kunnen op die manier in de gaten gehouden worden….waar wij zijn wordt getraceerd.
  Corona…je brengt verdriet!
  Maar zou jij misschien niet op aarde gebracht zijn met een rede?
  Millennium 2000.. zou de wereld op zn kop staan…iedereen was voorbereid op alle scenario’s.
  Er was paniek…
  Maar er gebeurde niks.
  Is het niet toevallig dat jij eind 2019..begin 2020 in ons leven kwam?
  De mensen waren nu niet voorbereid!!
  Ze lachten om jou.
  Mensen waren millennium 2000 bang dat computers op hol zouden slaan.
  Was dat misschien niet een waarschuwing van jou?
  Dat je de mensen duidelijk wilde maken dat elektro ons leven gaat beheersen?
  Dat wij geen eigen leven meer kunnen leiden…dat wij overal gevolgd zullen worden?
  Een waarschuwing om de mensen proberen in te laten zien dat onze toekomst nog enkel zal bestaan uit elektronische apparaten!
  Weinigen van ons hebben dit willen/kunnen voorzien!
  Waar de mensheid vooral mee bezig was is geld..macht..status!
  En zie ons nu….
  Een derde wereld oorlog….en niet door geloof…niet door land verovering.
  Enkel door jou “corona ‘.!
  Mij heb je iig de ogen geopend.
  Mijn gedachte is idd dat wij al gewaarschuwd zijn.
  Maar wij zagen het niet!
  Corona…mijn ogen zijn geopend …
  Ik hoop ENKEL dat je snel weer verdwijnt…dat de generaties na onze generatie het beter zullen doen.
  Dat de generaties na onze generatie hier een les uit leren.
  DAT VOOR DIE GENERATIES LIEFDE EERSTE PRIORITEIT ZAL ZIJN.

  CORONA…Liever had ik je nooit leren kennen….maar jij bent niet voor niks op aarde gekomen!

 11. Eigenlijk als je erover nadenkt is het te gek voor woorden Ik zit net Goedemorgen Nederland kijken alles wordt op slot gedraaid heel veel mensen zitten thuis en dan nog aan ons vragen voor een donatie om een vaccin als je die hebben wordt hij dus verkocht dus verdienen aan ons ze krijgen van de politiek en jij zit maar thuis wordt er gevraagd of we gewoon met de taxi wil gaan want die leider ook onder maar omdat daar niks van gezegd wordt krijgen die niks van de overheid maar als alles dicht is waarom zou je dan met de taxi gaan plus de zorg ligt eruit en de scholieren dus er wordt weer naar een klein gedeelte van een branche bekijken want alleen de taxibranche Van De Opstap taxi draait nog de rest ligt allemaal plat en dan nog iets eerst bezuinigen ze de zorg helemaal dood en nu hebben we overal te kort in ik Denk persoonlijk dat dit weer iets is om sowieso controle over ons te blijven houden er zijn tenslotte heel veel cijfers onbekend en niet betrouwbaar je zou voor de grap eens op YouTube de filmpjes van janet ossebaar Q te kijken Waarschijnlijk wordt er dan een hele hoop duidelijk voor heel veel mensen de e.u. ook wij samen met Duitsland die staan in de Plus en het zuiden van Europa wat altijd al in de min staat dat moet ineens hulp hebben dus wij moeten dadelijk weer een staatsschuld oploper omdat hun waarschijnlijk niet goed met alles om zijn gegaan en wij ons eigen groen en geel werken om een klein beetje rond te komen in dit kleine land We betalen het meeste aan de e.u. maar als de geld wordt uitgekeerd krijgen we het minste lekker eerlijk is dat Dit is geen haast bericht ofzo maar mensen we moeten toch ook eens verder kijken dan alleen wat de media ons verteld want heel veel dingen komen niet overeen met de werkelijkheid of Zoek eens op Jensen die kennen we allemaal wel van tv die hebt nou filmpjes op YouTube en die heeft heel veel dingen uitgezocht net zoals dat wij heel veel aan de e.u. betalen en als er uitgekeerd wordt maar heel weinig terugkrijgen daarvan maar we bezuinigen ons helemaal schreeuw om mij rond te komen Ik vraag me af waar we eigenlijk mee bezig

 12. Dank je wel, eindelijk mensen die wakker worden. Ik moet zien hoe een bedrijfsleider met zijn vinger in zijn mond daarna een vlekje wegpoets bij de opening van een koel deur!!!! Pardon??? En een selffie van Grutte met een oude Adospeler hoe doe je dat Meneertje minister met 1,5 meter afstand tussen ELKAAR!!!!! Niet je mobieltje en je Ego. Ik volg al heel lang de berichten, sterker lig ziek in bed. Maar in ene iedereen overal doodziek? Tegelijk? Daar, daar zit een luchtje aan. De half bakken maatregelen, te laat als het echt zo serieus is. Vreemde vraag voor iedereen hier die loopt te scheldenml wie heeft echt alle overvolle ic’s gezien en gek maar alleen in volle steden is het een heksenketel. Virussen blijven komen en gaan vooraf voorspellen wanneer het over is dat is pas raar, nu al zeggen dat er mutaties zijn en je het nog een keer kan krijgen dat is pas raar. Nee ik ben blij dat er mensen op zijn minst nadenken over dat er toch wel heel veel dingen zijn die niet kloppen. Ik ben wakker.

 13. Allen,
  Zeer kortzichtige opmerkingen die gebaseerd zijn vanuit het oog punt van melagomane hersenloze figuren die economie voorop stellen.
  Loop een dagje mee in het ziekenhuis. Stel je even voor dat je moeder, vader, opa of oma daar ligt en je zal anders praten. Allen denk na. Je bent niet alleen op de wereld en neem aub uw verantwoordelijkheid.
  Dit in tegenstelling tot de, blijkbaar slecht geïnformeerde, zogenaamde journalist van dit artikel.

 14. In Groenoord ter hoogte van Straussplein heb ik nog geen BOA gezien, zo nu en dan een politieauto zie je voorbij rijden.
  Kinderen die in groepen spelen (mag dat wel of niet) gemeente gebeld en dan krijg je te horen, is de verantwoordelijkheid van de ouders, en dat is nou net het punt, bepaalde ouders kijken niet naar hun kinderen om. Maar nog niet gezien dat groepen kinderen uit elkaar gehaald worden. Zijn er trouwens al boetes uitgedeeld, gelijk doen zou ik zeggen dan denken de ouders er wel anders over qua opletten op hun kinderen.
  Dus gemeente Schiedam misschien betere voorlichting voor ouders en suggestie graag in meerdere talen, hopelijk komt de boodschap dan over?

 15. En complottheorieën zijn van mensen die zelf angst hebben. Dat het allemaal geen zuivere koffie is dat is duidelijk. Maar om te zeggen mensen ga nadenken en trek je conclusies we worden klein gehouden. WAKE UP DAT GEBEURT AL JAREN!!! Niet alleen door deze crisis. Triest dat er dus mensen zijn die dit niet serieus nemen. Jullie beledigen alle mensen in de vitale functies. Wie dit nu betrekt met complottheorieën is bezig met zichzelf niet met een ander. Als alles voorbij is dan kunnen we pas conclusies trekken en maatregelen nemen op de regering EU, met verkiezingen kunnen we ze afrekenen. Maar dan stemmen we allemaal weer op de vvd, pvda, CDA enz… Enz…
  Belangrijkste nu is dat we zo goed mogelijk uit deze crisis komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *