Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ONTKOMT AAN CHAOS DEELFIETSEN GO-BIKE

SCHIEDAM- De komst van elektrische deelfietsen in Schiedam lijkt uiterst onzeker nu het bedrijf Go-Bike failliet is. Vorig jaar augustus tekende de gemeente Schiedam voor een regionaal deelfietsensysteem met de elektrische fietsen van Go-Bike. Het van oorsprong Deense bedrijf had op dat moment veertien uitleenstations in en rond Rotterdam. Go-Bike Denemarken blijkt in maart 2017 al failliet te zijn gegaan.

Het toelaten van de deelfietsen kan voor chaos gaan zorgen, waarschuwde de fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) eerder dit jaar . Fractievoorzitter Andreas Rose (LOS) reageert nu met: ‘De slogan van Go-Bike was: de fiets die je pakt. De enige die gepakt is, is de gemeente Rotterdam. Genaaid voor 1,6 miljoen euro. De gemeente Rotterdam heeft subsidie gegeven aan een ondernemer die hiervan deel-ebikes zou aanschaffen. Ze kochten er 42 stuks en zijn nu failliet. Koekoek!!’

De Go-Bike werd eind 2016 geïntroduceerd in de Maasstad. Go-Bike won in 2014 een aanbesteding van de Verkeersonderneming. De Verkeersonderneming is een publiek-private samenwerking van het ministerie van Infrastructuur en Milieu/Rijkswaterstaat, de gemeente Rotterdam, de metropoolregio en het Havenbedrijf Rotterdam. De Verkeersonderneming kende de subsidie toe van 1,6 miljoen euro .

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM ONTKOMT AAN CHAOS DEELFIETSEN GO-BIKE

  1. Hier zullen weinig mensen rouwig om zijn. Idee is leuk, maar niet op de manier, dat ze overal maar neergezet kunnen worden, want dan krijg je het effect van zwerffietsen. Je komt (kwam) ze op de gekste plekken tegen.

  2. overal ter wereld waar dit isuitgeprobeerd is het geeindigd in chaos.
    fiesen worden overal maar neer gemieterd, net als witte fietsenplan ooit in Amsterdam.
    Mensen zijn nog steeds slordig zolang het niet van henzelf is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *