Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM MOET MINDERJARIGE ASIELZOEKERS OPVANGEN’

SCHIEDAM- Er moeten in Schiedam minderjarige asielzoekers worden opgenomen die illegaal de EU-grens zijn overgestoken vanuit Turkije. De fracties van Denk, GroenLinks en Progressief Schiedam zullen vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering verzoeken deze minderjarigen naar Schiedam te halen voor opvang.

GroenLinks Schiedam: ‘Op verzoek van de Griekse regering hebben Duitsland, Frankrijk, Finland en Portugal inmiddels toegezegd om kinderen te accepteren, net als een groeiend aantal Nederlandse gemeenten (Leiden, Arnhem, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Amsterdam). Wat ons betreft sluit Schiedam zich bij de gemeenten aan die er bij de regering op aandringen dat ook Nederland zijn verantwoordelijkheid hiervoor neemt. Onze oproep aan de Gemeente Schiedam is om het voorbeeld van bovenstaande gemeenten te volgen.’

In Schiedam moeten voor 1 juli aanstaande al 95 vluchtelingen verplicht worden gehuisvest. Door de standaard huisvesting van vluchtelingen zijn in Schiedam geen grotere (en eenpersoons) sociale huurwoningen meer beschikbaar voor reguliere woningzoekenden. Dat laat het stadsbestuur weten in de nota ‘Huisvesting Statushouders’.

Eerdere projecten met minderjarige asielzoekers in Nederland zijn tot nu toe altijd omgeven door list, bedrog en fraude. Bekendste voorbeeld is de Angolees Mauro. Na het alsnog binnenhalen van een verblijfstatus maakten de reguliere media pas bekend dat Mauro had gelogen over zijn achternaam en over zijn geboortedatum. Hij had al jaren een paspoort, waarmee hij na zijn komst in Nederland terug had gekund naar zijn moeder in Angola. Zijn leugens hadden geen gevolgen meer voor zijn verblijfsvergunning.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “‘SCHIEDAM MOET MINDERJARIGE ASIELZOEKERS OPVANGEN’

 1. Kinderen ? laat me niet lachen. Elke asielzoeker is ouder dan hij of zij aangeeft.
  In Griekenland zag ik op video dat ze kinderen van drie vier jaar door de vader boven een kampvuur werden gehouden om maar in huilen uit te barsten, om zo de aandacht te trekken om het land in te komen.
  Doe je best Schiedam en haal de ( minderjarige ) maar binnen. Je komt er nog wel achter als het te laat is.

 2. Leugens hebben geen gevolg bij een verblijfsvergunning? Als ik de boel belazer wordt ik gerechtelijk vervolgt! Grappig dat die 16 jaar is omcirkeld, die goser op de foto is op zijn minst 25!

  1. Dat zag je wel bij Mauro . Die mensen kunnen niet leven zonder leugens en maken er een sport van. De regering denkt zeker dat de Nederlanders gek zijn of zo ?

 3. Laat schiedam eens zorgen voor zijn eigen bewoners en jongeren. Dit volk heeft hier niets te zoeken, eigen land opbouwen en wegwezen hier.
  Zijn allemaal moslims die zich niet aanpassen en ons willen overheersen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *