Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM MOET BEZWAAR MAKEN TEGEN 3e ISLAMSCHOOL’

SCHIEDAM- Het nieuwe stadsbestuur van Schiedam moet bij het Kabinet bezwaar maken tegen de komst van een derde islamitische basisschool in Schiedam. Oppositiepartij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS) doet een oproep daartoe bij bespreking van het coalitieakkoord.

Fractievoorzitter Monique Rotteveel (LOS): “Het zou, ondanks de nieuwe wetgeving, het nieuwe college sieren wanneer zij, net als het vorige college, een bezwaarschrift in zal dienen in Den Haag. Zij moeten toch ook inzien dat Vlaardingen en Maassluis nu aan de beurt zijn? En de kinderen die nu hier zitten daar naar terug kunnen gaan, zodat we hier wat meer ruimte krijgen en een derde islamitische basisschool hier niet nodig is. Het is sowieso al wenselijk dat kinderen in hun eigen wijk naar school gaan.“

LOS vindt dat de gemeente Schiedam standvastig moet zijn. Rotteveel: “Zoals bekend heeft Denk gepleit voor een derde islamitische basisschool, welke, als het aan de gemeente Schiedam ligt, er niet zal komen. Feit wil dat door een veranderde wetgeving dit wel doorgang zou kunnen gaan vinden. Waarbij al gesproken is om deze te plaatsen in Schiedam-Oost. Bekend is dat vele kinderen uit Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis nu op de twee Schiedamse islamitische basisscholen zitten in Schiedam.”

2 reacties op “‘SCHIEDAM MOET BEZWAAR MAKEN TEGEN 3e ISLAMSCHOOL’

  1. Helpt allemaal niks, die school komt er. Later ook een vierde…Een vijfde… Lekker links blijven stemmen allemaal.

  2. In Vlaardingen is de wettelijke procedure om zo’n basisschool op te starten 2x stukgelopen op de aanvragers zelf. Want de aanvragers waren – zelfs bij herhaling – niet in staat om genoeg persoonlijke motiveringen op papier aan te leveren vanwege hun taalgebrekkigheid. Zodoende werd de procedureafwikkeling 2x afgeblazen.

    En nu wordt het gewoon opgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *