RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM MAAKT RUIMTE VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S

Een grootschalige introductie van elektrische wagens in Europa zou 150 gigawatt aan bijkomende elektriciteitsopwekking vereisen. Dat berekende het Europese Milieuagentschap. Dat is het equivalent van 150 kerncentrales.

SCHIEDAM- Op het Bachplein in Schiedam-Groenoord worden twee parkeerplaatsen gereserveerd met oplaadvoorziening voor elektrische auto’s. De gemeente verwacht niet dat er parkeerprobleem ontstaat als er twee parkeervakken gereserveerd worden voor de elektrisch auto’s. ‘In de omgeving blijft genoeg parkeercapaciteit aanwezig voor niet-elektrische voertuigen’, stelt de gemeente.

Schiedam wil met de voorziening een positief signaal geven, om het gebruik van auto’s die het milieu minder zouden belasten, te stimuleren.

Auto’s met alleen elektrische tractie zijn in opkomst en deze wagens zouden minder emissie uitstoten dan vierwielers die een andere krachtbron en brandstof gebruiken.

De gemeente staat de oplaadvoorziening op het Bachplein toe, omdat de auto’s een beperkte actieradius hebben en een oplaadpunt echt nodig zou zijn. In de omgeving van het Bachplein is nu nog geen openbare oplaadplek aanwezig.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *