Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KLAAR VOOR PAK SNEEUW

SCHIEDAM- Irado is in Schiedam al druk bezig om preventief de wegen en fietspaden te voorzien van zout. Dit in verband met het koude weer en de verwachting van zo’n 5cm sneeuw. Deze sneeuw begint morgenmiddag in het zuidwesten en trekt dan langzaam over het land.

De kans dat de sneeuw blijft liggen tot zondag is klein. In de loop van de nacht van zaterdag op zondag, als het langzaam droog wordt, wordt er minder koude lucht verwacht waardoor de temperaturen zullen oplopen.

Irado beschikt over zeven strooiwagens waarmee ze zoveel mogelijk ‘nat strooien’. Een paar uur voordat het (hard) gaat vriezen, gaan de wagens de weg op en strooien een mengsel van zout en water (pekel) op het wegdek. Men gebruikt het liefst natte pekel, omdat het langer blijft liggen en minder zout is dan ‘droge pekel’, en dus beter voor het milieu.

Alle strooiwagens hebben een speciaal navigatiesysteem waarmee de route, hoeveelheid pekel en strooibreedte kunnen worden ingesteld. Voor fietspaden gebruikt Irado aparte strooiwagens. Een borstel aan de voorkant veegt de sneeuw weg en aan de achterkant wordt de pekel verspreid.

Om te zorgen dat u ook goed voorbereid bent op de winter, krijgen alle Schiedammers gratis strooizout. U kunt een zak van 10 kilo strooizout afhalen bij de milieustraat in de Fokkerstraat 550 of bij de fietsenstalling van de gemeente Schiedam aan de Stadserf 1.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *