Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE RONDE NK TONNETJE STEKEN SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- De ware Kethelapper kan vanmiddag weer genieten van het NK Tonnetje steken op de Kerkweg in Schiedam-Kethel. Ringsteken onder een tonnetje met water, terwijl u in een karretje naar beneden zoeft. Soms gaat dat goed en soms ook niet. Iedereen mag meedoen en wanneer u raak steekt gaat u door naar de finale.

Vanaf 12.00 uur start het spektakel met muziek door muziekvereniging Sint Radboud. Een uur later beginnen de kinderrondes tonnetje steken voor leerlingen van de basisscholen. Om 14.00 uur begint het echt serieus te worden met de voorrondes van het officiƫle kampioenschap. De kampioen is rond 17.00 uur bekend.

De hele middag is het terras open voor een natje en een droogje. Voor de kinderen is er een springkussen, een kinderhoek met spelletjes en veel lekkers. Ook draait het Rad van Fortuin met prijzen voor jong en oud.

Tonnetje steken is net als ringsteken een Nederlands folkloristisch traditioneel spel dat in Kethel al jaren in ere wordt gehouden door muziekvereniging Sint Radboud.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *