Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-KETHEL BIJ MIDDEN-DELFLAND DAG 2021

SCHIEDAM- Zaterdag 19 juni is het Midden-Delfland Dag. De opening is bij de Belevenisboerderij Schieveen met o.a. de presentatie van de speciale Midden-Delfkrant Ode aan Midden-Delfland in Woord & Beeld. De Special staat vol odes aan het landschap en de natuur. ‘Het geeft aan waar we trots op zijn, wat we niet kwijt willen en waar wij voor willen vechten’, zegt voorzitter Koos Karssen in zijn voorwoord.

Burgemeester Rodenburg van Midden-Delfland, wethouder Van den Beukel van Lansingerland en dijkgraaf Daverveldt leverden een ode. De zon gloort! staat boven die van Marja van Bijsterveldt. Zij zal als Delfts burgemeester de Visie van het Bijzonder Provinciaal Landschap Midden-Delfland presenteren. Muziek (leve de QR-code!) ontbreekt zelfs niet.

In Schipluiden zijn bezoekers welkom bij de Levende Buitenplaats. In de gerestaureerde wagenschuur en het bezoekerscentrum is vanaf 19 juni de expositie Duurzaam en gezond van eigen grond te zien. Laat u informeren over kringlooplandbouw, natuurinclusief boeren, weidevogelboeren en het fenomeen herenboeren, over gezond voedsel en over het belang van streekproducten voor de samenwerking tussen stad en platteland. De expositie is tot stand gekomen dankzij LTO Delflands Groen, LTO Noord, de gemeente Midden-Delfland, Natuurmonumenten, de coöperatie Heerlijk van Dichtbij (o.a. Delflandshof), biologische melkveehouders, ANV Vockestaert, de Vogelwerkgroep Midden-Delfland, Stichting Op Hodenpijl en de Midden-Delfland Vereniging. Er is een open dag bij bijenfarm Honey Highway, moestuin, stallen en kas.

Pop-upkramen van de vereniging zijn aanwezig met o.a programmaflyers en gratis wandel- en fietsroutes om op eigen houtje het Midden-Delflandgebied verder te verkennen.

Ook Hoeve Ackerdijk aan de Rotterdamseweg zet de deuren open voor jong en oud. De Adrianushoeve deelt knutselpakketjes voor kinderen uit. Kinderen kunnen wildplukken en op polderslootexcursie bij het Schiedamse milieucentrum NME, speelpolder Het WIJland (zwemkleding aangeraden) en de Boshoek met het unieke zeediorama. Er is de Groene Raat met haar voorbeeldtuinen. De plaatselijke historische vereniging organiseert vanaf ‘t Kethelhuys wandelingen door Kethel dorp. Een bezoek aan de Babbersmolen is via Facebook te regelen.

Kijk voor het volledige programma op de website www.middendelflandvereniging.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *