Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KAN WEINIG TEGEN FRAUDE SUBSIDIE BUURTFEESTJES

SCHIEDAM- Subsidies voor onder meer buurtfeesten in Schiedam laten te veel ruimte voor fraude, vinden de fractievoorzitters van het AOV en LOS. Dat komt naar voren tijdens de bespreking van de Algemene Subsidieverordening in de raadscommissie. Verantwoordelijk wethouder Patricia van Aaken (CDA) verwijst naar de regels die de mogelijkheid bieden aan de gemeente om steekproefsgewijs te controleren op een juiste besteding.

Voor het AOV is dat te vrijblijvend. Cock de Jong (AOV): “Dus de kans is altijd aanwezig dat als ik 1.000 euro subsidie vraag, en ik besteedt maar 500, dat ik die andere 500 in mijn eigen zak kan steken, ondanks het feit dat het overal staat dat ik het terug moet betalen.”

Bij de fractie van LOS signaleert men meerdere subsidies voor een en hetzelfde project. Arie Villerius (LOS): “Er zijn clubjes en wijkverenigingentjes waarbij een mevrouw of een meneer op nummer 28 een subsidietje aanvraagt. En een andere meneer vraagt een subsidietje aan voor 600 euro. Dat ben ik eens bij elkaar op gaan tellen. Dan kom ik op zomaar aan bedragen van 5.000-6.000 euro voor een straatfeestje.”

LOS hamert op structurele controle en geen incidentele. De wethouder zegt daar door de huidige Subsidieverordening geen mogelijkheden voor te hebben. Er vindt ook wel controle plaats, maar vooral in theorie. Van Aaken (CDA): “Dat is geregeld in het algemene bestuursrecht. Waardoor we altijd het recht hebben om verschuldigde subsidiebedragen terug te vorderen. Het vertrekpunt is, het is een waardering. Dus je moet altijd dan met elkaar maatwerk gaan leveren. Waar is het misgegaan? En op die manier samen kijken hoe we dat gaan oplossen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “SCHIEDAM KAN WEINIG TEGEN FRAUDE SUBSIDIE BUURTFEESTJES

  1. Gewoon afschaffen die subsidie. Alles in een grote pot doen en daarvoor een aantal feesten voor alle Schiedammers geven zoals bijvoorbeeld een soort van Maasboulevard feest. Waar voor zowel jong als oud wat te beleven was.

    1. Helemaal mee eens! … onzin, als er geen handhaving is. Een paar extra stadscentrum evenementen erbij voor iedereen. Goed voor de lokale economie en geen fraude … dubbele winst dus.

  2. Ik begrijp heel die beschuldigingen niet van de heren politici. Wij hebben van de voorberghlaan in Schiedam een straatteam en krijgen ieder jaar subsidie mits ik een voucher inlever om dit aan te vragen waar ik van A tot Z moet aangeven hoeveel geld ik wil besteden, dus gewoon een begroting. Als ik het geld gekregen heb en krijg niet alles wat ik vraag, want de aanvraag moet langs een commissie die het goed keurt of afkeurt of gedeeltelijk. 6 weken na het feest moet ik een bewijs inleveren met facturen of rekeningen keurig in een mapje en moet het kloppen met het bedrag wat ik aangevraagd heb. En is dat niet zo dan word ik ter verantwoording geroepen. Dus heren ik weet niet wat de politici suggereren, maar wat jullie de wereld ingooien moet je wel kunnen bewijzen. Ik nodig jullie van harte uit om op een wijkoverleg te verschijnen want volgens mij heb ik jullie daar nog nooit gezien,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *