Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KAN VERSCHILLEN VERKLAREN TUSSEN OUDERS TOESLAGEN

SCHIEDAM- De verschillen tussen het aantal mogelijk gedupeerde ouders en het aantal daadwerkelijk gedupeerde ouders in Schiedam wordt verklaard door de achterstanden bij de integrale toets van de Belastingdienst. Dat laat hert stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

‘Een lichte toets is vrij snel te beoordelen, omdat dit een systeemcontrole is. Een integrale toets is een dossieronderzoek, dat door medewerkers wordt uitgevoerd. Dit kost meer tijd’, zo luidt de verklaring.

Alle ouders (waarvan de gegevens door de Belastingdienst aan de gemeente/het Meldpunt worden doorgegeven) worden benaderd om te informeren of ouders ondersteuning wensen. De Catshuisregeling kinderopvangtoeslag waarbij ouders 30.000 euro ontvangen blijkt niet voldoende om alle –financiële- problemen op te lossen. Denk hierbij ook aan psychosociale problematiek. Vanaf 5 januari 2022 kunnen ouders ook private schulden indienen bij het online loket private schulden van Sociale Banken Nederland (SBN). Het gaat om schulden die zijn ontstaan in de periode tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021 die opeisbaar zijn.

Met ruim 75% van de gedupeerden is er contact geweest. De gemeente Schiedam heeft 25% van de doelgroep nog niet bereikt. De reden hiervan is omdat de Belastingdienst niet de juiste contactgegevens heeft aangeleverd. Om deze ouders toch te bereiken zal de gemeente de contactgegevens opzoeken in de Basisregistratie Personen (BRP). Vervolgens wordt hen nog deze maand een handgeschreven kaart gestuurd met daarin de uitnodiging om contact op te nemen met het Meldpunt Toeslagen als zij ondersteuning behoeven.

Op dit moment worden alle nieuwe aanmeldingen vanuit de Belastingdienst dezelfde week/maand gebeld om ondersteuning vanuit het Meldpunt Toeslagen aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *