Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HOUDT VAST AAN ADRESONDERZOEKEN

SCHIEDAM- Het beleid rond huisuitzettingen in Schiedam wordt niet nog eens kritisch tegen het licht gehouden. De fractie van Denk heeft geïnformeerd bij het gemeentebestuur naar de herijking van het beleid. De partij heeft schriftelijke vragen geteld naar aanleiding van een huurder van Woonplus, die onlangs is uitgeschreven door de gemeente, nadat uit onderzoek duidelijk werd dat de man niet woonde op het adres waar hij officieel stond ingeschreven.

Denk krijgt te horen dat adresonderzoeken worden opgestart als er signalen zijn dat de situatie zoals die in de basisadministratie is beschreven, niet overeenkomt met de werkelijke bewoningssituatie. Het deugdelijk houden van de (gemeentelijke) basisregistratie persoonsgegevens is een wettelijke taak. Met het inzichtelijk houden wie waar woont kan de gemeente ook de vinger aan de pols houden van de situatie in buurten en straten.

Het gemeentebestuur zou zich bewust zijn van het feit dat uithuisplaatsingen verregaande consequenties voor de betrokkenen kunnen hebben. Dit is ook één van de redenen waarom de gemeente (via de
WOl’s) en Woonplus samenwerken in het project voorkomen huisuitzetting.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *