Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM HEEFT VERGUNNING COFFEESHOP BESCHIKBAAR

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam heeft ruimte voor het vergunnen van één coffeeshop. Het gaat om een openlijk verkooppunt van cannabis. In Schiedam mogen coffeeshops niet gevestigd worden binnen 200 meter (loopafstand) van scholen. Voor het vestigen van een coffeeshop is ook een omgevingsvergunning nodig.

Drugsgebruik is anno 2019 ‘gewoon’ geworden. Tegelijk is het aantal coffeeshops teruggedrongen, zeker in de buurt van scholen en worden wietplantages stelselmatig opgerold. De verkoop van softdrugs in coffeeshops wordt gedoogd, maar de teelt van hennep is illegaal. Het doel van dit beleid is te proberen softdrugs buiten de criminaliteit te houden. Bij de aanpak van wietplantages worden standaard waarschuwing meegezonden in persberichten door diverse gemeenten in Nederland, daarin wordt gesteld dat achter hennepkwekerijen vaak criminele organisaties schuilen.
De aanvragen worden behandeld op basis van binnenkomst van een volledige aanvraag. Alle aanvragen worden verzameld en vanaf 1 maart 2019 behandeld. Er vindt dan een inhoudelijke kwalitatieve toetsing plaats op basis van de ingediende gegevens. De vergunning heeft een geldigheidsduur van maximaal vijf jaar.

Bent u als ondernemer geïnteresseerd en voornemens een coffeeshop te vestigen? De aanvraag moet uiterlijk 28 februari 2019 volledig en naar waarheid worden ingediend bij de burgemeester van Schiedam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “SCHIEDAM HEEFT VERGUNNING COFFEESHOP BESCHIKBAAR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *