Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GEEFT INRICHTING AAN VLUCHTELING CADEAU

SCHIEDAM- Een vluchteling in Schiedam krijgt de inrichting voor een woning cadeau. Er is geen spraken van leenbijstand. Het gaat om een gift van goederen ter waarde van 2.100 euro voor een eenpersoons huishouden en 5.600 euro voor een gezin. De bedragen en voorwaarden zijn opgevraagd door oppositiepartij LOS. Raadslid Monique Rotteveel (LOS) wil ook de totaalbedragen horen over 2017 en 2018, maar het gemeentebestuur blijft die antwoorden schuldig.

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) legt uit dat Schiedam de inrichting bewust verstrekt in de vorm van een gift en geen lening. Ooijevaar: “Omdat wij weten dat leningen tot problematische schulden leiden, want van een kale kip kun je niet plukken, zou je bijna zeggen. We kunnen dat ook heel moeilijk innen.” Rotteveel: “Er lopen zat kale kippen in Schiedam.”

Wethouder Marcel Bregman (D66) vult aan: “De inrichting wordt geregeld door twee organisaties: Vluchtelingenwerk en het Steunfonds voor statushouders. In het algemeen worden die spullen in natura gegeven en uiteraard ook maar een keer. Dus ze worden ook goed gecontroleerd of dat ook daadwerkelijk wordt besteed aan hele noodzakelijke dingen. Dat gaat om een bed, een kast en een gashaard.”

Met die antwoorden moet Rotteveel het doen. Ooijevaar: “Ik begrijp dat wij van mening verschillen over hoe je omgaat met mensen die met niks naar een land toekomen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

16 reacties op “SCHIEDAM GEEFT INRICHTING AAN VLUCHTELING CADEAU

 1. Mag ik een teiltje, wat verschrikkelijk, een gift en geen lening!! Nee je moet zorgen voor je mede mens, maar wat is er mis met Het Goed?? Iedere andere Schiedammer met weinig geld moet daar heen, baal dat dit het beleid is in Schiedam, schaam je wethouders van GroenLinks en D66.

 2. Lekker makkelijk om met geld van een ander mooi weer te spelen. Die huisraad is gauw verkocht en dan EISEN ze nieuwe en betere spullen.

 3. Dit is te gek om los te lopen. Mensen die met niets hier heen komen??? Hoe betalen ze dan de smokkelaars?? Hier in Schiedam zijn genoeg mensen die niets hebben en er jaren voor gewerkt hebben. Bah Schiedam zal blij zijn wanneer ik hier weg ben.

 4. WTF zijn ze geschift geworden in SCHIEDAM er zijn gvd allemaal mensen die het moeilijk genoeg hebben en absoluut niet geholpen worden.
  Ouderen, zieke, minder valide of invalide mensen die gewoon geen hulp krijgen en mensen die hier niets te zoeken hebben volop helpen.ZE ZIJN NIET GOED TE GEK VOOR WOORDEN

 5. Blijkbaar lopen er nog niet genoeg “kale kippen” rond in Schiedam, gezien de aanzuigende werking die hiervan uitgaat. De ene kale kip is daarbij ook meer gelijk dan de andere kale kip, volgens het Orwelliaanse handboek dat de Gemeente hanteert.

  Maar de dag dat we opeens allemaal kale kippen blijken te zijn is echt niet ver meer, hoor, Meneer Ooijevaar… En al die mooie EU zetels zijn alleen gereserveerd voor de echte varkens onder ons.

 6. “Ik begrijp dat wij van mening verschillen over hoe je omgaat met mensen die met niks naar een land toe komen.”

  Hier hebben die mensen Zelf voor gekozen toch? waar denk dat de volgende vlucht nieuwe mensen naar toe wil ? Schiedam natuurlijk ! alles gratis en voor nix . Werk hebben ze niet , dus Krijgen ook een uitkering . Makkelijker kunnen we het niet voor U maken

 7. Schandalig! weer wordt de vluchteling voorgetrokken, het zou ophouden met de statushouders voor te trekken,
  ze krijgen opleiding,rijbewijs, scholing, UITKERING en nu ook al gratis Inrichting twv 2100€ De PVV had en heeft Weer Gelijk!

  Terwijl gezinnen zitten te bijten op een houtje omdat hij of zij geen baan meer heeft omdat een contract niet werd verlengd, Dit nodigt nu nog meer vluchtelingen uit, want die gaat natuurlijk de hele familie inlichten van…kom naar Schiedam Kom Naar Nederland, Alles is GRATIS, En de mannen kunnen jonge vrouwen uitkiezen als ze een volle zak hebben, Je Gooit je zakken vuil lekker naast de containers hier, je kan op straat vrij schijten, en ze hebben hier Bier.

 8. Tuurlijk en wanneer zijn de echte nederlanders aan de beurt mijn kinderen en kleinkind krijgen geen woning jullie moesten zich schamen en die stelletje uitbuiters krijgen alles in de schoot geworpen ik voel mij gediscrimineerd in me eigen land

 9. Ook ik vind dit niet normaal meer wij als aower moeten inleveren en hun krijgen alles gratis wij nog nieteens het o v.dus ook wij worden in ons eigen land erg héél erg gediscrimineerd.

 10. Ga eerst eens het eigen land helpen daar is ook echt armoe genoeg en niet alleen maar de asielzoekers en vluchtelingen eigen land eerst😡

 11. Ik vind dit niet te geloven! Aan de ene kant, zelfs werkenden, die dankzij de voedselbank nét kunnen leven en dan dit!
  Deze mensen zijn hier uit eigen beweging naar toe gekomen, het gaat niet meer om vluchtelingen. Als er zoveel geld over is, zorg dan eerst voor de armen in je gemeente.Om mijn part een vakantiekamp voor de kinderen die nooit eens weggaan!

 12. Ach gewoon weer de 6 daagse werkweek in voeren voor de blanke echte Nederlander moet kunnen toch ?
  TOCH ???? Ze zijn er zeer dankbaar voor , laten ze ook merken .
  Truste weer .
  Gr Henkie .

 13. Ik schaam me, om Nederlander te zijn. Dit is echt de laatste druppel.
  Dus deze mensen krijgen alles wat hun hartje begeert, terwijl een Nederlander bij het aangaan van bijvoorbeeld een telefoon abonnement al een BKR registratie krijgt….

  En dan nog wat: kijk eens in Amsterdam? Kijk eens naar al die mooie grachtenpanden? Hoe komt het,vdst de eerste bewoners zo rijk waren? Voor een heel groot deel uit de handel met specerijen. In de Gouden Eeuw heeft Nederland heel, heel veel verdient met deze handel. En waar kwamen die specerijen vandaan? Uit het toenmalige Indië.
  Indische mensen, die trouw zwoeren aan de koning, en later aan de koningin, konden in de jaren vijftig deze kant op komen, toen Indië onafhankelijk wilde worden.
  Het waren WEL INDISCHE NEDERLANDERS!!!
  Maar de reis hierheen konden ze wel tot op de cent terugbetalen!! En dat nadat Nederland zoveel aan HUN land had verdiend. Hier aangekomen, werden ze in kampen gehuisvest….

  En vluchtelingen, die NOG NOOIT OOK MAAR IETS VOOR NEDERLAND BETEKENT HEBBEN, KRIJGEN EEN HUIS EN INRICHTING.

  Ik schaam me diep….. Heel diep. Voortaan, als het volkslied speelt, blijf ik zitten. Dit is NIET mijn Nederland.

  Cor van Deemter

 14. Ben er ook niet meer eens. Wij heb ben ook als gezin nooit nieuwe spullen kunnen kopen .we hebben marktplaats waar je gratis spullen af kan halen en genoeg kringloopwinkels waar je van in kunt richten ,dus het kan veel goedkoper .Nederland is geen luilekkerland.wij Nederlanders hebben ook moeite om dingen te kopen en rond te komen en vluchtelinge horen dat ook gelijk te weten .en de rijken kunnen hier niet over meepraten want die begrijpen geen barst van de armere medemensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *